Vara este anotimpul ideal pentru explorarea unor locuri noi. Un loc ideal pentru iubitorii de natură este și Focul Viu, care se află în comuna Lopătari, din județul Buzău. Anual, mii de turiști vin să viziteze acest obiectiv unic în țară. Cum este posibilă producerea unui astfel de fenomen?
Focul Viu este unul dintre obiectivele turistice cele mai cunoscute din județul Buzău. Focul Viu de pe Valea Slănicului se află în Lopătari, mai exact, în localitatea Terca. Acesta este un fenomen firesc, ce are la bază emanaţiile de gaze naturale din scoarţa terestră care, sub acţiunea razelor solare se transformă în foc.
Flăcările sale pot ajunge la jumătate de metru sau chiar un metru înălţime. Considerat monument natural, este înscris în baza de date a ariilor protejate din lume.
Te-ar putea interesa și: Locul magic din România în care orice dorinţă ţi se îndeplineşte. ‘Templul Extratereștrilor’, prea puţin ştiut de turişti
Foarte mulți turiști optează pentru vizitarea acestui loc în sezonul estival. Pe lângă vremea bună, turiștii mai au și un alt motiv pentru care optează pentru vizitarea acestui loc. Se pare că, vara flăcările ard continuu, dar adevăratul spectacol începe după lăsarea nopții, când focul capătă diverse nuanțe.
Flăcările pot măsura între 20 de centimetri și 1.5 metri înălțime. Specialiștii susțin că acest lucru variază în funcție de presiunea gazelor sau de vânt.
Te-ar putea interesa și: Locul unic din România prea puţin ştiut. Porţile care duc ‘spre altă lume’ impresionează şi specialiştii. Sunt de o frumuseţe rară
Foarte multe persoane se întreabă dacă pot vizita Focul Viu chiar și atunci când plouă. Ei bine, răspunsul este da. Chiar dacă plouă, flăcările continuă să pâlpâie. Din acest motiv și-a căptat și denumirea de Foc Viu. Flăcările ard activ mereu, în orice anotimp sau vreme. Acest fenomen este rar întâlnit atât în România, cât și pe plan internațional. Farmecul acestui loc este dat și de legendele sau superstițiile legate de balauri sau de iad.
Turiștii care ajung prin zonă pot vizita și Bolovanul Morțatului, care se află la aproximativ trei kilometri distanță. De-a lungul timpului, experții au încercat să afle de unde vine denumirea acestui bolovan. Însă, în continuare, originea numelui pare neclară. O parte din oameni susțin că denumirea acestui bolovan ar putea veni de la numele celui care deține terenul. Peisajele și aerul curat se numără printe motivele pentru care ar trebui să puneți această destinație pe listă.
Te-ar putea interesa și: Comoara României de care prea puţini ştiu. Ce ascunde cel mai mare crater vulcanic