24 ian. 2024 | 00:00

Focul care arde de 1.500 ani în religia la care nu te poți converti. Nu acceptă pe nimeni

Diverse
Focul care arde de 1.500 ani în religia la care nu te poți converti. Nu acceptă pe nimeni
Flăcările care nu se sting niciodată în religia fondată de preotul Zarathustra. Nu ai voie să te convertești la ea.

Un foc sfânt, parfumat, arde de mai bine de 1.500 de ani într-un vas mare de bronz. Turiștii care vizitează templul de aici pot fi martori ai fenomenului inexplicabil din provincia centrală a Iranului, Yazd. Ce secret ascunde religia de aici. Nu te poți converti la ea.

Religia misterioasă cu 200 mii de membri

Zoroastrismul datează de aproximativ 3.500 de ani. Secolele de persecuții au avut o influență importantă asupra numărului membrilor acestei religii, iar lumea modernă aflată într-o schimbare extrem de rapidă i-a permis cu greu să se adapteze la noile condiții.

Fondată de profetul Zarathustra, zoroastrismul fost religia predominantă a vechiului imperiu persan, până la ascensiunea islamului odată cu cuceririle arabe din secolul al VII-lea. Astăzi, comunitatea zoroastriană este estimată la aproximativ 200.000 de oameni care trăiesc în Iran și India.

Citește și: Locuri din lume interzise turiştilor. De ce nu au voie să meargă aici, secretele meleagurilor misterioase

Flăcările care nu se sting niciodată

Adepții religiei fondată de Zarathustra venerează, ca formă supremă de puritate, focul. Alături de apă, aer și pământ, acest element nu trebuie să fie contaminat într-un mod sau altul de activitatea umană – este unul dintre crezurile cruciale ale comunității religioase.

Templul focului/ Sursă: Profimedia

În provincia centrală a Iranului, în Yazd, se află templul focului zoroastrian. Doar preoții au voie să intre aici, acoperindu-și fețele în încercarea de a preveni ca vaporii și respirația să contamineze focul sacru, aflat într-un vas mare de bronz, ce își menține flacăra aprinsă de 1.500 de ani.

Turiștii nu au voie să se apropie de focul sacru

Flăcările stau aprinse în toate zilele și nu se sting niciodată. Turiștii nu pot să se apropie de focul sfânt, despre care se spune că este parfumat. În schimb, pot să observe ritualurile liderilor religioși din spatele unei sticle colorate. Adepții religiei în cauză sunt foarte atenți la străini.

Vedere din fața Templului focului/ Sursă: Profimedia

De-a lungul secolelor, practicanții religiei fondate de Zarathustra au suferit convertiri forțate, multe dintre templele lor fiind distruse, bibliotecile incendiate și o mare parte din moștenirea culturală pierdută pentru totdeauna, fără cale de recuperare.

Citește și: Biserica din România înghiţită de natură. Pare că a ieşit din apele unui lac misterios, puţini ştiu de acest loc special

Nimeni nu se poate converti la religia lui Zarathustra 

Totuși, religia lui Zarathustra va continua să existe, sunt de părere credincioșii din provincia centrală indiană Yazd. Esența zoroastrismului se bazează pe monoteism, profeție, credință în viața de apoi și bunăvoință, potrivit AFP. Bucuria este un detaliu cheie pentru adepții religiei în cauză.

Zoroastrienii sunt de părere că gândurile, cuvintele și faptele bune reprezintă cheia fericirii și a spiritualității. Totuși, un detaliu important nu poate fi trecut cu vederea. Deși există excepții, regula generală în această religie este că nu se pot primi convertiți. Doar oamenii care se nasc având această religie pot beneficia, în general, de dreptul de a o practica.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Adăposturi antiatomice și stocuri de alimente. Milioane de europeni au primit notificări
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro