10 feb. 2021 | 20:56

Focar covid cu noua tulpină britanică în România. Ce se întâmplă chiar acum

Știri generale
Focar covid cu noua tulpină britanică în România. Ce se întâmplă chiar acum
În Județul Botoșani focar de infectări cu noua tulpină COVID-19

Noua tulpină COVID-19, descoperită în Africa de Sud și, ulterior, în Marea Britanie, oficial este și în România. Autoritățile din județul Botoșani au anunțat un focar de infectări cu noua tulpină COVID-19, la mai multe persoane. Bilanțul acestei ore este de 64 de cazuri de infectare cu noua mutație de COVID-19, la nivel național.

În Județul Botoșani focar de infectări cu noua tulpină COVID-19

În România, în județul Botoșani sunt deja noi persoane infectate cu noua tulpină COVID-19.  Cele mai recente cazuri depsitate au fost la persoane în vârstă, una dintre ele fiind un contact direct al unei alte persoane venite din Anglia și Irlanda de Nord.

Alte cazuri de infectare cu noua tulpină au fost depistate ieri, în București, Covasna și Cluj. În cazul a doi pacienți infectați, nu avusesră niciun contact sau drum din Anglia spre România.

Concluzia specialiștilor este că deja această nouă tulpine are transmitere comunitară.

Conform CNSCBT, la nivel național sunt confirmate 64 de cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19, B.1.1.7. Autoritățile au mai confirmat existența unui caz de infecție cu B.1.1.7 la un bebeluș. Istoricul spune că tatăl acestuia nu călătorise în Marea Britanie, micuțul luând infecția de la ambii părinți, infectați și ei.

Noua tulpină de COVID-19 face ravagii în Europa

Marea Britanie a identificat o variantă numită B.1.1.7 cu un număr mare de mutații în toamna anului 2020. Această variantă se răspândește mai ușor și mai rapid decât alte variante. În ianuarie 2021, experții din Marea Britanie au raportat că noua tulpină COVID-19 poate fi asociată cu un risc crescut de decese în comparație cu alte variante de viruși.

În acest moment, spun specialiștii, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma această constatare. De atunci a fost detectat în multe țări din întreaga lume. Această variantă a fost detectată pentru prima dată în SUA la sfârșitul lunii decembrie 2020.

În Africa de Sud, o altă variantă numită B.1.351 a apărut independent de B.1.1.7. Detectat inițial la începutul lunii octombrie 2020, B.1.351 împărtășește unele mutații cu B.1.1.7. Cazurile cauzate de noua tulpină COVID-19 au fost raportate în SUA la sfârșitul lunii ianuarie 2021. În Brazilia, a apărut o variantă numită P.1 care a fost identificată pentru prima dată la călătorii din Brazilia.

Aceștia au fost testați în timpul screeningului de rutină la un aeroport din Japonia, la începutul lunii ianuarie. Această variantă conține un set de mutații suplimentare care îi pot afecta capacitatea de a fi recunoscută de anticorpi. Această variantă a fost detectată pentru prima dată în SUA la sfârșitul lunii ianuarie 2021.

Noile tulpini se răspândesc mai ușor și mai repede

Aceste variante par să se răspândească mai ușor și mai rapid decât alte variante, ceea ce poate duce la mai multe cazuri de COVID-19. O creștere a numărului de cazuri va pune mai multă presiune pe resursele de îngrijire a sănătății, va duce la mai multe spitalizări și, probabil, la mai multe decese.

Până în prezent, studiile sugerează că anticorpii generați prin vaccinarea cu vaccinuri autorizate în prezent recunosc aceste variante. Acest lucru este investigat îndeaproape și sunt în curs de desfășurare mai multe studii.

Respectarea riguroasă și sporită a strategiilor de atenuare a sănătății publice, cum ar fi vaccinarea, distanțarea fizică, utilizarea măștilor, igiena mâinilor și izolarea și carantina, este esențială pentru a limita răspândirea virusului care cauzează COVID-19 și pentru a proteja sănătatea publică.

Ce nu se știe încă despre aceste tulpini

 

Oamenii de știință lucrează pentru a afla mai multe despre aceste variante și sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege:

  • Cât de mult s-au răspândit aceste noi variante,
  • Cum diferă boala cauzată de aceste noi variante de boala cauzată de alte variante care circulă în prezent,
  • Modul în care aceste variante pot afecta terapiile, vaccinurile și testele existente.

 

Oficialii din domeniul sănătății publice studiază rapid aceste variante pentru a afla mai multe despre controlul răspândirii lor. Vor să înțeleagă dacă variantele:

  • Se răspândesc mai ușor de la persoană la persoană,
  • Cauza bolilor mai ușoare sau mai severe la oameni,
  • Sunt detectate prin teste virale disponibile în prezent,
  • Răspund la medicamentele utilizate în prezent pentru tratamentul persoanelor pentru COVID-19.
  • Schimbă eficacitatea vaccinurilor COVID-19.
Parteneri
De ce s-a stins, de fapt, actorul Mircea Diaconu. Fiica sa vine cu dezvăluiri cutremurătoare. "Am sufletul sfâșiat"
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Care este 'marele păcat' pe care credincioșii îl fac în Ajunul Crăciunului. Preotul Vasile Ioana avertizează: 'Dragii mei, vă implor! Nu se face!'
Unica.ro
Denzel Washington s-a făcut preot! E înrăzboi cu Hollywood-ul
EVZ.ro
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Spynews
Decizie pentru Călin Georgescu. George Simion a dat vestea despre alegerile prezidențiale din 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
ANUNȚUL MOMENTULUI în POLITICĂ! CIOLACU a CONFIRMAT
Mediaflux
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Spynews.ro
Mireasa sezon 10. Mesajul Laurei și al lui Mihai după ce au câștigat Marele Premiu. Ce au transmis cei doi
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro