Florin Roman, demisie așteptată din funcția de ministru al Cercetării. Vestea zilei în România

Florin Roman, demisie așteptată din funcția de ministru al Cercetării. Vestea zilei în România
Jurnalistii au descoperit ca acesta nu are licenta la UBB

Florin Roman a demisionat din funcția de ministru al Cercetării, după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora politicianul a mințit în CV-ul său și a plagiat. Demisia vine în urma investigației realizată de Libertatea, conform căreia Florin Roman și-a trecut în CV o diplomă pe care nu o deținea, și anume licența în economie la Universitatea Babeș-Bolyai. Universitatea din Cluj a arătat că Roman nu este licențiat, ci are doar o diplomă de absolvire a unui colegiu.

Florin Roman pleacă din fotoliul de ministru al Cercetării

De altfel, Florin Roman a și plagiat o lucrare științifică, potrivit unei alte anchete făcută de aceeași publicație.

Politicianul a spus, în anunțul său privind demisia, că este vorba despre „neglijențe în CV” și a publicat diploma de absolvire a UBB, asta deși în CV menționase că are o diplomă de licență.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.


Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.


Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.


In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.


Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a fost anunțul făcut de Florin Roman.

Ce spune rectorul UBB

Astăzi, în urma unei cereri făcute de jurnaliștii Libertatea, rectorul UBB a declarat că politicianul a studiat la un colegiu universitar neacredat aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia.

Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia.

Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public.

Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a explicat rectorul UBB.