O nouă minciună în CV-ul ministrului Florin Roman?! Anunțul Facultății de unde ar fi luat licența

O nouă minciună în CV-ul ministrului Florin Roman?! Anunțul Facultății de unde ar fi luat licența
Scandal imens dupa aceasta informatie

Florin Roman, ministrul Cercetării, scrie în CV că este licențiat de două ori în economie. La Universitatea Babeș-Bolyai Cluj în perioada 1992-1996 și la Universitatea Athenaeum București în perioada 2008-2011. Faptul că a studiat aceeași specialitate la două facultăți diferite a stârnit curiozitatea opiniei publice. Ministrul a făcut contabilitatea la o facultate de stat, apoi, 12 ani mai târziu, a ales aceleași studii, de data aceasta la o facultate privată, de care nu a auzit mai nimeni.

Florin Roman, prins cu o nouă minciună în CV

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj a fost rugat de jurnaliștii Libertatea să caute dovezile conform cărora Florin Roman este licențiat în contabilitate. Acesta a găsit în arhivă că, de fapt, politicianul a studiat în acea perioadă la un colegiu universitar neacreditat numit Colegiul Universitar Economic și de Muzeologie, aparținând Universității 1 Decembrie din Alba Iulia

El a urmat la colegiul timp de trei ani, apoi a dat la UBB un examen de absolvire a colegiului, lucru care nu este echivalent cu o licență, a răspuns Universitatea Babeș-Bolyai.

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia.

Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați.

Atât pot spune acum”, a spus Daniel David, rectorul UBB pentru sursa citată.

Ce spune Universitatea Babeș-Bolyai

Mai mult, conform investigației Libertatea, Florin Roman a făcut două universități, aceeași facultate și specializare, folosind două licențe cu aceeași temă.

Domnul Florin Roman a urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul Colegiului universitar din cadrul Universității 1 Decembrie 1918 din Alba-Iulia.

În anul 1996 a susținut examenul de absolvire a acestor studii la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe economice și, în urma susținerii examenului, i s-a eliberat o diplomă de absolvire și nu o diplomă de licență. 

Examenul de absolvire se susține la finalizarea învățământului universitar de scurtă durată organizat în colegiile universitare, iar examenul de licență se susține la finalizarea învățământului universitar de lungă durată”, se arată în răspunsul  de la UBB.