Florin Cîțu răspunde la întrebările despre demisie, după ce s-a aflat că a condus băut în America. Ce va face, în continuare

Florin Cîțu răspunde la întrebările despre demisie, după ce s-a aflat că a condus băut în America. Ce va face, în continuare
PNL se gândește la nouă nominalizare. Premierul Cîțu nu comentează

Scandalul dosarului penal în care premierul Cîțu a fost implicat în America este în plină desfășurare. Deja sunt voci din opozția parlamentară, și nu numai, care îi cer demisia de onoare din fucția de premier. În ultima vreme au apărut tot mai multe informații despre evenimentele de acum 20 de ani, în urma cărora Cîțu a fost acuzat și încarcerat dincolo de ocean. Astăzi, într-o conferință de presă, premierul a încercat să răspundă mai multor întrebări.

Scandalul american ia proporții. Opoziția cere demisia premierului Cîțu

Așa cum vă relatam recent, dosarul penal în care premierul Cîțu era acuzat și încarcerat în America a ieșit în presă. În urma unor dezvăluiri, s-a aflat filmul exact al evenimentelor din noaptea de 3 spre 4 decembrie 2000, când Florin Cîțu era arestat de poliția americană sub acuzația de consum de alcool.

Alte acuzații, apărute ulterior, vorbesc de faptul că, atunci când premierul Cîțu ar fi primit certificatul de acces la informații clasificate, nu ar fi completat corect unul din formularele care au legătură exact cu genul de evenimente la care a fost părtaș în urmă cu 20 de ani.

Astăzi, într-o conferință de presă, premierul Cîțu a explicat de ce nu i-a adus la cunoștință președintelui Klaus Iohannis acest episod din trecutul său, declarând:

„Nu am adus în discuţie acest lucru faţă de domnul preşedinte.

În ceea ce îl priveşte pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni de zile i-a arătat această hârtie şi i-a spus că o are.

Deci, presupun că avea această informaţie..”, a spus Florin Cîţu.

Premierul Cîțu: „Nu m-am gândit vreun moment să îmi dau demisia”

Deși datele sunt concludente, premierul Cîțu spune că nu a considerat oportun să aducă la cunoștință, atât șefului său direct de partid, Ludovic Orban, cât și președintelui Iohannis, acest episod din viața sa.

Se pare că a fost o greșeală majoră și, din punct de vedere politic, o sinucidere publică. Multe voci din Parlamentul României, în frunte cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, cer deja demisia de onoare a aestuia.

În actuala conjunctură, conform legislației românești, omiterea unor astfel de evenimente ar putea atrage repercursiunile legilor în vigoare, prin acuzațiile de fals în acte publice, sunt de părere polticienii din opoziție.

În acest context, mai spun cei din opoziție, demisia premierului Florin Cîțu ar fi un act de onoare și bun simț în acest moment. Întrebat de jurnaliști dacă s-a gândit sau dacă se gândește la acest pas, premierul Cîțu a răspuns:

„Nu m-am gândit vreun moment să îmi dau demisia. Am discutat cu domnul preşedinte şi dânsul este foarte clar. Aceasta nu este o situaţie penală.

Bineînţeles că sunt legislaţii diferite în România şi în SUA. (…) Am discutat cu domnul preşedinte şi despre acest subiect, şi despre rectificare şi mai multe subiecte.”, a mai declarat premierul Cîțu astăzi.

PNL se gândește la o nouă nominalizare pentru funcția de premier

Surse apropiate partidului de guvernământ spun că deja Ludovic Orban și cei din staff-ul său se gândesc la o nouă nominalizare pentru funcția, încă deținută de Florin Cîțu.

Se pare că și partenerii de coaliție, USR PLUS au avut o ședință în care s-a propus un memorandum de demitere a actualului premier, astfel condiționând participarea la coaliția de guvernare.

Deocamdată nu sunt date sigure, dar zvonurile apar de la o zi la alta. Actuala criză politică și de imagine, atât a premierului, cât și a PNL va trebui rezolvată într-un mod sau altul, dar cât mai rapid, altfel se riscă o criză guvernamentală, sunt de părere analiștii politici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI