Dosar penal Florin Cîțu. Toată povestea din tribunalele Americii a fost făcută public

Dosar penal Florin Cîțu. Toată povestea din tribunalele Americii a fost făcută public
Premierul Cîțu prins din nou cu minciuna

Ultimele două săptămâni au devenit un adevărat coșmar pentru Florin Cîțu. Plecat din postura de favorit la președenția PNL, acum premierul este pus în fața unor acuzații fără precedent. Un episod din tinerețea sa a ieșit în spațiul public. Evenimentele relatate amenință atât poziția de premier, cât și cea de viitor liderl PNL.

Florin Cîțu face închisoare pe vremea când se afla în America

Și-așa un pion politic controversat, chiar și prin CV-ul studiilor sale, acum Florin Cîțu este pe cale să piardă tot. Un eveniment de pe vremea când era la studii în America, este pe punctul de a distruge tot ceea ce se presupune că a clădit actualul premier, din punct de vedere politic.

Dezvăluirea evenimentele în urma cărora a fost arestat, ar fi fost orchestrate de adversarii politici din tabăra lui Ludovic Orban. Actualul lider PNL, în direct la B1TV, a declarat că nu știa de acest episod. În același timp a mai declarat că nici premierul nu l-ar fi informat cu mult înainte de a-l propulsa în diferitele funcții politice de stat.

Imediat după apariția informațiilor incriminatoare, Florin Cîțu a iești în fața presei, în încercarea de a minimiza efectele și să-și justifice acțiunile. Unii analiști politici au considerat gestul acestuia, drept sinucidere politică. Alții l-au acuzat că a ascuns deliberat și că a mințit. Cu toate astea, Florin Cîțu venea în fața presei declarând:

„Acum 20 de ani am condus sub influența alcoolului și am plătit o amendă foarte mare. Este interesant că sub patru tururi de scrutin PSD nu a apărut această informație și apare acum, în competiția internă.

Eu am condus, a fost o greșeală, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând și mașina și am mers un an de zile pe jos. Nu e ceva cu care să te mândrești.”, declara Florin Cîțu.

De altfel presa locală, din orașul american, Ames, scria în decembrie 2000 despre incident, în paginile publicației The Ames Tribune. COnform publicației, în noaptea de 4 decembrie 2000, în jurul orei 2 noaptea, ora locală, tânărul Florin vasile Cîțu era oprit de polție, ulterior fiind depistat sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii americani l-au arestat imediat. Acuzațiile sunt grave

Dacă până acum nu s-a știut exact care este filmul evenimentelor din noaptea de 3 spre 4 decembrie 2000, astăzi au apărut noi informații. Conform Mediafax.ro, în dosarul lui Florin Cîțu din acea noapte sunt specificate două puncte din legislația americană. Este vorba de încălcarea Secţiunii 312J.2 litera 1a şi 1b din Codul Penal al statului Iowa din 1999.

Conform legsilației statului Iowa, Florin Cîțu ar fi încălcat două puncte, 1a și 1b, primul indicând conucerea sub influența alcoolului și/sau a unor alte substanțe, iar cel de-al doilea precizează gradul alcoolemiei, prin prezența  unei concentraţii de alcool de 0.08 sau mai mari.

În constatarea făcută la fața locului sunt prezentate toate datele episodului, în urma căruia Florin Cîțu avea să fie arestat.

„L-am văzut pe inculpat conducând un Ford Probe roşu cu placa Iowa 675CMG în zona de est, pe Lincoln Way, pe banda exterioară. Pe măsură ce maşina Probe călătorea spre est, el se deplasa în mod vizibil de pe-o parte pe alta a rutei de  călătorie. Maşina Probe nu a menţinut o viteză constantă (fluctua între 32 şi 56 km/h).

Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice şi a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectaţi şi umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate. Inculpatul a făcut un Preliminary Breath Test care indica Blood Alcohol Content (BAC) peste 0.100. Inculpatul a făcut testul Datamaster şi acesta a înregistrat un BAC de 0.161.”, se precizează în constatare, conform Mediafax.ro.

Florin Cîțu a enervat judecătorul de caz

Tot din același dosar s-a mai aflat că după incidentul din noaptea de 4 decembrie, inculpatul Florin Cîțu este luat în custodia autorităților statului Iowa și se stabiliește o cauțiune de 1.900 de dolari. După ce se dă sentința în fața unui judecător statal, Florin Cîțu nu se prezină la proces, plecând în România pentru sărbătorile de iarnă.

În 2001 revine în America, megând în fașa jduecătorului statal, unde pledează ca nevinovat, iar prin atitudinea sa enervează autoritățile. Este momentul în care i se pregătește decizia de a intra în programul „Drinking Drivers”. Dar, spre finele lunii februarie 2021, Florin Cîțu se răzgândește și acceptă intrarea în programul „Drinking Drivers”.

Ca urmare a acestui moment, judecătorul statal dă o nouă decizie, prin care Florin Cîțu este obligat să plătească o amendă de 1.000 de dolari, plus alți 300 pentru cheltuielile de judecată, alături de sentința de două zile de închisoare. Cîțu se supune deciziei, plătind amenda și cheltuielile cu cazarea și mâncarea în incinta închisorii statale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI