Florin Cîțu, motiv de amendă pentru România TV. Câte mii de lei vor scoate iar din buzunar

Florin Cîțu, motiv de amendă pentru România TV. Câte mii de lei vor scoate iar din buzunar
Florin Cîțu, motiv de amendă pentru România TV.

România TV a primit amendă de la CNA, de data aceasta pentru afirmații despre Florin Cîțu. În plus, postul a luat și o somații pentru ce s-a spus într-o altă emisiune despre actrița Oana Pella.

Florin Cîțu, motiv de amendă pentru România TV

Astfel, după cum a concluzionat CNA, pentru speculații la adresa lui Florin Cîțu, s-a aplicat o amendă minimă de 5.000 de lei. Această propunere a venit din partea Dorinei Rusu și a trecut cu majoritate de voturi.

În acea emisiune s-au abordat mai multe subiecte, cum ar fi: retrocedările unor terenuri de pe domeniul schiabil Transalpina, în care e implicată familia lui Cîţu, posibilitatea scoaterii adresei de domiciliu din cărţile de identitate, dar şi alegerile de la Sectorul 1, notează paginademedia.ro. 

În emisiune s-au folosit burtiere ca „Ce a făcut familia lui Cîţu cu pădurile ţării” sau „Moştenirea controversată a premierului, documentul bombă”.

Violeta Romanescu, moderatoare:

  •  Avem dezvăluiri importante despre moştenirea controversată a familiei Cîţu, ce au descoperit anchetatorii, ce probe au în instanţă, documente şi imagini care îl demască pe premier.

Ovidiu Zară, invitat:

  • Ceea ce ştiu e că până în prezent, familia Cîţu a intrat în posesia mai multor zeci de hectare, ceea ce mai ştiu e că acolo la Voineasa s-au făcut anchete penale în urma cărora doi oameni de afaceri şi fostul şef al ocolului silvic de la Voineasa.
  • Partea de sud a Munţilor Carpaţi nu mai aparţine statului român, nu mai aparţine cetăţenilor români, va fi o graniţă între sudul României şi Transilvania, ceea ce pe mine mă îngrijorează.

Dialog între moderatoare şi un alt invitat, Gelu Vişan:

  • Violeta Romanescu: Domnule Vişan, ar fi trebuit să vedem o reacţie sau nişte informaţii din partea premierului Cîţu? Că aici vedem un proces al familiei Cîţu cu statul, cu Ministerul de Finanţe, culmea, minister pe care dânsul l-a condus în urmă cu ceva timp?
  • Gelu Vişan: Da, şi de unde a desfiinţat Direcţia Juridică tocmai pentru a fenta acest proces

Somaţie pentru un material despre actriţa Oana Pellea

Dorina Rusu, cea care a şi propus amenda, a declarat:

„Toate chestiile astea cu pământul românesc care ni se ia, chestiile xenofobeobe, cu Germania nu sunt în regulă. Una e să faci o investigaţie şi alta e să faci nişte speculaţii care ne bagă în ceaţă.

Tot în şedinţa din 28 octombrie, CNA a dat şi o somaţie postului pentru un material despre actriţa Oana Pellea.

„Cineva a vrut să o facă pe Oana Pellea un traseist moral, ceea ce nu este Oana Pellea”, a subliniat Mircea Toma.

România TV relata cum Oana Pellea ar fi primit un „paşaport diplomatic” în timpul guvernării Ponta, după care ar fi ieşit la proteste contra PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI