27 iul. 2021 | 12:07

Florin Cîțu, mesaj de ultimă oră pentru români: “Suntem pregătiţi nu numai de valul patru”

Sănătate
Florin Cîțu, mesaj de ultimă oră pentru români: “Suntem pregătiţi nu numai de valul patru”
Florin Cîțu, despre situația cazurilor de Covid-19 în România

Florin Cîțu îi suprinde pe români cu declarații uimitoare referitoare la pandemia de Covid-19, cât și la modul în care autoritățile sunt pregătite să gestioneze valul patru. În ciuda îngrijorării oamenilor cu privire la creșterea cazurilor cu tulpina Delta, premierul României se arată optimist cu privire la eradicarea virusului.

Florin Cîțu nu vede nicio problemă în România

Nu este prima oară când premierul României transmite mesaje optimiste cu privire la modul în care autoritățile vor face față în fața unei posibile explozii de cazuri. Întrebat de jurnaliști dacă țara noastră este pregătită în fața valului patru, Florin Cîțu s-a arătat sigur că este pregătită inclusive pentru a depăși pandemia.

“Suntem pregătiţi nu numai de valul patru, suntem pregătiţi să depăşim pandemia. Sunt sigur că şi Ministerul Sănătăţii este pregătit, deci nu ar trebui să fie nicio problemă, avem dozele de vaccin”, a transmis premierul Florin Cîţu.

Cu privire la restricționarea accesului în restaurant, în cazul persoanelor nevaccinate, Florin Cîțu a confirmat că au existat în discuție astfel de măsuri, însă, momentan, nu s-a adoptat vreo decizie în acest sens.

“ Nu s-a luat nicio decizie în acest sens și le spun colegilor mei că nu are sens să aruncăm în spațiul public ceea ce noi discutăm acum. Când vom lua o decizie, vom prezenta. Dar deciziile le luăm după ce avem propunerile celor de la INSP, specialiști, apoi luăm o decizie”, a explicat Cîțu.

Medicul Alexandru Rafila, despre creșterea cazurilor de Covid-19

Spre deosebire de Florin Cîțu, reprezentantul României la OMS nu este la fel de pozitiv cu privire la situația cazurilor din țara noastră. Potrivit acestuia, gradul de vaccinare este la jumătate față de cel din alte țări europene, în timp ce cazurile de Covid-19 încep să se dubleze.

„Eu am auzit-o pe doamna ministru acum vreo două săptămâni spunând că pregătirile pentru valul 4 au început imediat după valul 3. Cred că această pregătire ar fi trebuit focalizată pe limitarea numărului de cazuri, astfel încât să nu punem presiune pe siustemul de sănătate.

În același timp, aș avea grijă să păstrez deschise activitățile, pentru că România nu își mai permite un nou lockdown. E momentul că cineva să-şi asume bărbătește faptul că nu a putut preveni valul 4 și să-și asume consecințele. Eu văd ce se întâmplă la mine în spital, la Matei Balş. Evoluția vedem că în ultimele două săptămâni s-a dublat, sperăm să nu ajungem că în Olanda, unde s-a mărit de 5 ori.

Ideea este că noi avem și un grad de vaccinare cam la jumătate față de media europeană. Studiile arată că îmbolnăvirea este posibilă și la persoanele vaccinate, dar se reduce cu 90% numărul de persoane internate și numărul de decese.”, a spus Alexandru Rafila, în exclusivitate, la România TV.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Zodiile cele mai harnice. Perfecționiste, dar au și un cusur
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Capital.ro
Ingredientul banal care îți face mobila din bucătărie să strălucească. Trucuri pentru curățenia de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro