Florin Cîțu, fără mască în Parlament. Ce alte nume grele din politică erau alături de el

Florin Cîțu, fără mască în Parlament. Ce alte nume grele din politică erau alături de el
Florin Cîțu și alți doi membri PNL fără masca de protecție în Parlament

Încă din mai anul trecut CNSU anunța printr-o hotărâre obligativitatea purtării măștii de potecție, indiferent despre ce spații închise ar fi vorba. Cu toate astea, la negocierile de astăzi dintre PSD și PNL, mai mulți membri ai celor două partide au fost surprinși fără masca de protecție. Deși unii dintre ei sunt legiuitorii acestei hotărâri, tot ei sunt cei care au încălcat această decizie. Dacă e să ne uităm în trecut, nu ar fi prima dată când parlamentari sau oficiali ai statului au încălcat această restricție.

Florin Cîțu și alți doi membri PNL fără masca de protecție în Parlament

După nominalizarea de ieri, pentru a doua oară a lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, PNL și PSD au revenit la masa negocierilor pentru formarea noului guvern. Astăzi a fost o nouă zi în care cele două partide s-au întâlnit în Parlament, pentru a se pune de comun acord asupra punctelor din agenda de guvernare.

Numai că, așa cum relatează jurnaliștii G4Media, mai mulți membri PNL, în frunte cu Florin Cîțu au decis să meargă la negocierile cu PSD fără un element important și obligatoriu, prin hptărârea dată încă de anul trecut de CNSU.

Florin Cîțu a fost surprins, alături de Lucian Bode și Radu Moldovan, într-una din sălile din Parlamentul României, fără a avea masca de protecție, ceea ce contravine reglementărilor în vigoare, care au fost de altfel semnate chiar de Florin Cîțu, din calitatea sa de premier și șef al CNSU. Plecând de la vorba românească să faci ce zice popa, nu ce face, se pare că premierul interimar Florin Cîțu a decis să încalce exact hotărârea pe care o promulga, din nou, pe 22 octombrie.

Nu este nici primul și nici ultimul oficial care încalcă o astfel de reglementare, numai dacă ne aducem aminte de fostul ministru de la Sănătate, Vlad Voiculescu, care era surprins în sediul ministerului fără masca de protecție, deși fusese amendat pentru acest lucru.

Noi dăm legea, noi o încălcăm

Au existat în ultimii doi ani mai multe situații în care oficiali ai statului și chiar parlamentari au fost surprinși fără să poarte masca de protecție, având în vedere că o constantă a hotărârilor date de CNSU era obligativitatea măștii de protecție în spațiile închise, și mai ales în cele ale instituțiilor statului.

Ne aducem aminte, de exemplu, de momentul în care Ludovic Orban, în plenul Camerei Deputaților, venea să-și prezinte realizările guvernului, iar parlamentarii ALDE, PSD și Pro România decideau că nu este cazul să poarte masca de protecție.

În hotărârea emisă de CNSU în luna mai a anului trecut, era pentru prima dată când masca de protecție devenea obligatorie în spațiile închise, și mai ales în cele ale instituțiilor statului, după cum era precizat în anexa Hotărârii nr. 24 din 14.05.2020:

”Începând cu data de 15.05.2020, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite”.

Dar, de-atunci și până astăzi, mulți dintre cei aflați în Parlament, inclusiv Diana Șoșoacă, au refuzat să poarte masca de protecție, invocând diferite situații și scuze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI