O nouă lovitură dură pentru Vlad Voiculescu. Ce i s-a cerut să prezinte, de urgență

O nouă lovitură dură pentru Vlad Voiculescu. Ce i s-a cerut să prezinte, de urgență
Și totuși suspiciunile persistă

Sunt multe controverse în jurul studiilor universitare pe care fostul ministru Vlad Voiculescu le are. De la activitățile sale din trecut, cele din prezent, și inclusiv diploma studiilor universitare. Nu de puține ori acest subiect, al diplomei de licență, a fost motiv de ironii la adresa sa.

Fostul ministru Vlad Voiculescu și misterul diplomei de absolvență

Fostul ministru Vlad Voiculescu, în opinia multora, are multe explicații de dat. În afară de cele referitoare la afirmațiile sale din utima vreme, acum i se cer explicații și pe marginea diplomei sale de absolvent în economie. Conform CV-ului acestuia, fostul ministru Vlad Voiculescu a afirmat că a absolvit cursurile unei prestigioase universități vieneze, devenind economist. Numai că diploma în sine, care face obiectul criticilor, este parcă învăluită în mister.

Recent, în interviul acordat celor de la EuropaFM, fostul ministru Vlad Voiculescu era întrebat despre studiile sale universitare și, implicit, despre diplomă. Aceleași întrebări i-au fost adresate și în contextul altor interviuri acordate în această perioadă, acesta declarând:

”Eu am terminat toate examenele, cu excepția a două dintre ele, în timp record, în 4 ani.(…) Cred că a mai durat 1-2 ani și am dat și celelalte două examene. Apoi, cu lucrarea de diplomă am lungit-o, pentru că am prioritizat altele. Au fost anii în care am muncit pe brânci…

Seara organizam tabere de germană sau căutam medicamente. Cinstit să vă spun, dacă nu mă presa prietena, probabil că nici nu aș mai fi terminat lucrarea aceea. Tot ce vă spun poate fi verificat la Universitate, respectiv la angajatori”, a povestit fostul ministru Vlad Voiculescu.

Și totuși suspiciunile persistă

Conform CV-ului, Vlad Voiculuesc, la 18 ani, avea să ajungă la  Universitatea de Economie din Viena, între 2001 și 2011. La finalul celor 10 ani avea să primească diploma de master în științe sociale și economice. Ulterior, conform declarațiilor sale, ar fi lucrat în sistemul bancar.

A lucrat în Viena, în perioada studiilor, pentru Dexia Kommunalkredit, între 2005 și 2007, pentru Volksbank între 2007 și 2010, și pentru Erste Bank între 2010 și 2015. După plecarea din Austria, în 2015, administrează proiecte internaționale de investiții în infrastructura de sănătate, energie și transport.

După această perioadă dezvoltă celebra ”Rețea a citostaticilor”, care își va încheia activitatea în 2014, ți crează un alt proiect, intitulat MagiCamp. Noul proiect, inițiat în 2013, îi avea ca parteneri pe jurnalista Melania Medeleanu, artista Andreea Brînzoiu și pe fostul ministru Vlad Voiculescu.

Cu toate astea diploma obținută la Viena pare a fi cel puțin controversată, deoarece, spun surse, pe diplomă ar scrie notificare. Explicațiile ulterioare date de fostul ministru Vlad Voiculescu nu au reușit să mulțumească mulțimea vocilor critice.

”Asta cu diploma este foarte interesant. A fost una dintre dezbaterile pe care n-am știut cum să o abordez de fapt în mandatul ăsta. Mai întâi am luat-o ca pe o glumă proastă. Mi-a fost jenă să mă laud cu diploma mea de la o Universitate de top din Europa.

Universitatea de Economie din Viena este in top 10 la nivel european. Mi s-a părut penibil să vin să arăt diploma și să o arăt încă o dată și încă o dată și încă o dată. Recunosc că nu știu cum sa abordez… Ce ar trebui să fac, să mi-o pun pe piept?! E în germană”, a explicat fostul ministru Vlad Voiculescu.

Negocierile din coaliție, un prim eșec

Scandalul din jurul fostului ministru s-a adâncit odată cu demiterea sa, unilaterală, de către Florin Cîțu. Gestul premierului a creat un adevărat cutremur în coaliție. Încă de ieri au fost negocieri între PNL USR PLUS și UMDR pentru a menține actuala formulă. Ieri, după patru ore, nu s-a ajuns la un consesn. Urmează astăzi o nouă întâlnire în urma căreia vom ști, poate, dacă această coaliție va rezista sau nu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI