Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre taxele românilor. Se vor majora sau nu în 2021?

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre taxele românilor. Se vor majora sau nu în 2021?
Ce anunt a facut Florin Citu despre taxele romanilor

Florin Cîțu a făcut un anunț de ultimă oră despre taxele românilor. El a fost întrebat ce părere are despre declarațiile Ralucăi Turcan privitoare la o eventuală creștere a salariilor.

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre taxele românilor

Florin Cîțu a spus că o să existe o discuție cu antreprenorii și sindicatele, ca să se ia o decizie. Conform premierului, Codul Fiscal nu o să se modifice anul acesta.

”În ceea ce privește salariul minim, aici trebuie să avem o discuție atât cu cei care plătesc salariul minim, cu antreprenorii, cu patronatele, dar și cu sindicatele. Este o discuție tripartită și vom vedea care este evoluția sa.

Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul Fiscal. Și va rămâne așa. Eu am promis, în momentul în care am preluat portofoliul la Finanțe anul trecut, am promis și anul acesta, că nu vom modifica Codul Fiscal, nu vom crește taxele și nu vom introduce taxe noi. Așa va rămâne și anul acesta!”, a spus, marți, Florin Cîțu.

Eventuale facilități pentru cei vaccinați, anunțate de Florin Cîțu

De asemenea, prim-ministrul Cîțu a vorbit și despre eventuale facilități pentru cei vaccinați, precum deschiderea la capacitate 100% a hotelurilor pentru turiștii vaccinați ori accesul la evenimente private numai pe bază de vaccinare.

”Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeție, etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilități pentru persoane vaccinate.

Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe.

Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a spus premierul, într-o declarație acordată presei.

Tot Florin Cîțu a mai spus azi că rezultatele sunt tot mai bune în ceea ce privește rata de pozitivare.

„Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv şi numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. M-am uitat la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, cam toate sunt peste 20% rata de vaccinare, şi dacă ne uităm la municipii Cluj-Napoca este la 34, Bucureştiul e la 30%, deci este clar că în oraşe am reuşit să avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm.

Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate şi creşterea ratei de vaccinare. Dacă atingem acele 5 milioane la 1 iunie vă spun că am putea să redechidem mai mult lucrurile”, a spus Florin Cîţu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI