Florin Busuioc, alertă pentru toată România: ‘Vijelii și grindină’. Ce ne așteaptă de sâmbătă

Florin Busuioc, alertă pentru toată România: ‘Vijelii și grindină’. Ce ne așteaptă de sâmbătă
Florin Busuioc, alertă pentru toată România

Florin Busuioc a venit azi în platoul emisiunii La Măruță pentru a comenta vremea și vremurile. Prezentatorul rubricii Meteo de la PRO TV a spus la cel de temperaturi și fenomene meteo ne putem aștepta în acest weekend. Cei care doresc să plece către anumite destinații trebuie să știe că ploile sunt așteptate în ambele zile de weekend.

Florin Busuioc, alertă pentru toată România

Busu nu a lipsit nici în ediția de vineri a emisiunii La Măruță, pentru a le dezvălui oamenilor starea vremii. Florin Busuioc a spus că sâmbătă și duminică sunt așteptate ploi, cu vijelii și grindină.

„Mâine plouă, vijelii, grindină, în aproape toată țara. Temperaturi foarte mari maine, până la 33 de grade C, iar pe seară plouă. Asemenea fenomene se întâmplă în mai-iunie, și duminică plouă zgomotos. Duminică mai scad temperaturile, vor ajunge până la 27 de grade”, a spus Florin Busuioc.

ANM a anunțat și cum va fi vremea în următoarea perioadă și la munte. În jurul datei de 3 iunie se înregistrează maxime termice de 17…24 de grade şi minime de 7…14 grade, dar și uşor mai coborâte la altitudini mari. Temporar, în jurul orelor după-amiezii sunt așteptate averse și mai frecvente, dar și mai însemnate cantitativ în jurul datei de 26 ani lu cu probabilitatea mai mare după data de 28 mai. Regimul pluviometric este în limite normale pentru această perioadă din an.

Prognoza meteo ANM până pe 27 iunie 2022

În săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022, valorile termice se anunță a fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022, meteorologii anunță că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, însă mai ales în cele sudice. În ce privește cantitățile de precipitații, ele se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile țării.

În săptămâna 13.06.2022 – 20.06.2022, meteorologii anunță că temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara. În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest, acesta va fi în general apropiat de cel normal.

În săptămâna 20.06.2022 – 27.06.2022, meteorologii anunță că mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice
pentru această săptămână, în toată țara. În ce privește cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, ele vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.