Flavia Groșan a ieșit de la audieri, însoțită de avocatul ei. E ireal ce s-a întâmplat în fața clădirii VIDEO

Flavia Groșan a ieșit de la audieri, însoțită de avocatul ei. E ireal ce s-a întâmplat în fața clădirii VIDEO
Medicul, acuzat de malpraxix, își susține ideile

Controversatul personaj al acestor zile, medicul Flavia Groșan, a avut astăzi parte de audierile cerute de Colegiul Medicilor Bihor. Totul a plecat de la declarațiile medicului pe marginea unei scheme paralele de tratament acordat pacienților infectați cu COVID-19. Afirmațiile sale au generat un adevărt val de critici, dar și de susținători.

Medicul Flavia Groșan audiat de Colegiul Medicilor Bihor

După declanșarea scandalului pe marginea afirmațiilor sale, medicul Flavia Groșan a fost supusă oprobiului a unei părți din opinia publică. Medicul afirma că ar fi vindecat peste 1.000 de pacienți infectați cu covid. aceasta a mai afirmat că ar fi folosit o schemă personală de tratament.

Dezvăluirile au ajuns și în atenția Colegiului Medicilor Bihor, for care s-a autosesizat în această cauză anunțând demararea unei anchete. Astăzi, 22 martie, medicul Flavia Groșan a fost chemată la audieri de Colegiul Medicilor Bihor.

Medicul era însoțită de avocatul personal. Presa aflată la fața locului, nu a reușit nici înainte, și nici după audieri, să-i smulgă o declarație medicului. Medicul Flavia Groșan, conform publicației Ebihoreanul.ro, ar fi ajuns la Colegiul Medicilor Bihor, în jurul orei 13:45 , singurele dclarații date de aceasta fiind următoarele:

„Nu-mi e ruşine. Mă uit în spate şi nu-mi e ruşine de ceea ce am făcut”, a spus Groşan, conform publicației menționate.

După câteva ore de audieri, medicul Flavia Groșan, însoțită de avocatul său, a ieșit de la audieri, iar numărul de oameni adunați în fața Colegiului Medicilor Bihor, a impresionat-o profund, mai spune publicația bihoreană. Majoritatea celor aflați la fața locului, peste 100 de persoane, erau oameni veniți să o susțină pe medicul Flavia Groșan.

”N-am venit să protestez, am venit să-i transmit doamnei doctor Groşan susţinerea mea. Mie mi se pare un exerciţiu de imagine, un exerciţiu de PR.”, afirma o pesoană aflată la fața locului.

Medicul, acuzat de malpraxix, își susține ideile

După ieșirea în spațiul public cu aceste dezvăluiri, membrii Colegiului Medicilor Bihor s-au autosesizat, existând posibilitatea ca medicul Flavia Groșan să fie pus sub acuzare de malpraxis. Medicul bihorean respinge aceste acuzații, menținându-și poziția, în raport cu tratamentul folosit în vindecarea celor peste 1.000 de pacienți, așa cum afirmă domnia sa.

”Dacă încerci să-ţi pui mintea la contribuţie şi să faci ceva pentru pacient uite cu ce te alegi. După atâta muncă, muncă enormă pe care am avut-o, uitaţi-o aici pe Lavinia, asistenta mea, enorm cât am muncit anul ăsta, să fii invitat la Comisia de etică pentru că ţi-a făcut reclamaţie o colegă, nu un pacient, deci nu vorbim de malpraxis, mi s-a părut că trăiesc într-un film american.

Nu îmi vine să cred aşa ceva. Ce mi se poate întâmpla?  Luaţi-mi dreptul de liberă practică! Dacă după atâta muncă mie-mi iei dreptul de liberă practică fără să am acuzaţii de malpraxis, atunci… asta e lumea în care trăiesc, mă împac cu ea şi gata! Nu am emoţii deloc”, a răspuns ea”, a afirmat medicul Flavia Groşan.

Conform Antena3.ro, Comisia de Etică din Colegiul Medicilor Bihor susține că nu există acuzații de malpraxis în cazul doctoriţei Flavia Groşan. Pe scurt, medicul poate profesa în continuare. Pe numele medicului nu există nicio plângere de malpraxis din partea pacienților tratați de ea.

Dacă medicul va mai face declarații publice (n.r. cum că medicii omoară pacienți în spitale) în continuare, Comisia de Disciplină va deschide o anchetă în cazul ei. Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor susține că aceste declarații sunt periculoase:

„Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură”, a declarat peşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI