19 iul. 2022 | 10:40

Firmele care îi bagă bani în buzunar lui George Buhnici. Încasează sume uriașe din Youtube și alte activități de promovare

Diverse
Firmele care îi bagă bani în buzunar lui George Buhnici. Încasează sume uriașe din Youtube și alte activități de promovare
A crescut numărul celor care câștigă bani din Youtube

În ultimii ani, tot mai mulți influenceri și-au rotunjit veniturile din postările pe Youtube, și nu numai. Mare parte dintre ei au contracte cu firme de renume. Acestea, la rândul lor, pompează bani în reclamele, unele voalate, altele directe, pe care aceștia le fac. Printre cei care au crescut mult în ultima vreme, se numără și jurnalistul George Buhnici, care are venituri importante din astfel de acțiuni. Recent, însă, s-a aflat și care sunt firmele care îi bagă bani în buzunar lui George Buhnici. Conform datelor, Buhnici încasează sume uriașe din Youtube și alte activități de promovare.

A crescut numărul celor care câștigă bani din Youtube

Industria marketingului, pe Youtube, sau rețelele sociale, a crescut semnificativ în ultimii ani. Consumatorii se angajează în mod voluntar cu influencerii, dar sunt în același timp expuși la publicitate care se bazează pe relația dintre consumator și influencer, ceea ce ridică probleme legate de protecția consumatorilor.

Prin definiție, un influencer este un creator de conținut cu o intenție comercială, care construiește relații de încredere și autenticitate cu publicul său, în special pe platformele de socializare, și se angajează online cu actori comerciali prin diferite modele de afaceri în scopul monetizării.

Atât la nivel mondial, dar și local, numărul acestor creatori de conținut, influenceri, comercial a crescut vertiginos. În urma semnării unor contracte cu companii importante sau nu, influencerii ajung să câștige sume mari de bani.

Unele dintre aceste contracte făcute cu firme fantomă, sau cu o reputație, cel puțin, îndoielnică, a dus la adevărate scandaluri. Unele dintre ele, deja de notorietate, au implicat vedete din România, în încercarea acestora de a influența potențiali clienți de a cumpăra produse, la fel de îndoielnice, ca și compania producătoare.

Conflict de interese? Ce făcea acum 15 ani George Buhnici

Ajuns la 41 de ani, George Buhnici este un nume cunoscut în mediul online, mai ales pe Youtube. Popularitatea sa și modul de a prezenta diferitele produse au făcut din acesta un fel de tech-guru pe Youtube. Creatorul de conținut face parte și din așa-zisul grup „Youtube Star”.

Nu puține au fost momentele în care influencerul George Buhnici a creat adevărate scandaluri pe rețelele de socializare și platformele de conținut prin afirmațiile sale. Multe din campaniile sale se bazează pe contracte cu firme cunoscute, sau mai puțin cuoscute, cărora le face promovare.

Partea interesantă, spun cei de la Libertatea, este că George Buhnici s-a aflat într-un conflict de interese. Încă de acum 15 ani, pe când se afla în ograda PROTV,  acesta făcea reclamă unor companii. Respectivele companii nu aveau un contract ferm de promovare cu postul TV, ci doar cu jurnalistul.

Care sunt firmele care îi bagă bani în buzunar lui George Buhnici?

Recent, însă, s-a aflat și lista cu firmele care îi bagă bani în buzunar lui George Buhnici. Dacă ținem cont de numărul de urmăritori, de aproximativ 1.1 miliaone, am putea spune că George Buhnici este unul din cei mai căutați influenceri din România de companii, pentru a le promova business-urile.

Dar, sub aparența seriozității, uneori campaniile făcute de vloggerul Buhnici crează valuri care nu prea dau bine. Cât despre lista cu firmele care îi bagă bani în buzunar lui George Buhnici, am putea spune că este una extrem de lungă.

Geoerge Buhnici încasează sume uriașe din Youtube și alte activități de promovare

Deși ultimele sale apariții, cel puțin cele de la Neversea, au creat un adevărat scandal, asta nu-l împiedică să facă bani.

Printre multinaționalele care au decis să semneze contracte cu George Buhnici se numără și banca BCR. Reprezentanții băncii, în urma scandalului provocat la Neversea, nu au dat curs unei invitații de a răspunde pe marginea lucrurilor spuse de Buhnici în ultimul său material. Pe rețelele de socializare (vezi galeria), au apărut deja comentarii la adresa băncii și legăturii acesteia cu vloggerul George Buhnici.

O altă companie, la fel de mare, este și Huawei, care de asemenea are contract de imagine cu George Buhnici. Nici reprezentanții acesteia nu au dat curs invitației de a comenta.

Dacă mergem mai departe, cu lista care cuprinde firmele care îi bagă bani în buzunar lui George Buhnici, vedem că și cei de la Bigotti România sunt în ograda lui Buhnici. De altel, vloggerul a promovat compania tot la Neversea, dar nu au comentat situația.

Recent lansatul Disney+ apare în lista firmelor ce i-au plătit sume importante pentru a fi promovate. Lista poate continua.

Dacă ar fi să tragem o concluzie, George Buhnici, de la toate companiile cu care are contracte, încasează sume uriașe din Youtube și alte activități de promovare.

Într-o statistică recentă, în dreptul vloggerului, în ultimele 30 de zile, apar sume cuprinse între 1.100 și 17.000 de dolari.  Dar asta nu justifică cu nimic modul în care vloggerul a decis să prezinte lucrurile la malul mării.

La acel moment Buhnici își începea materialul spunând „Venim la mare ca să vedem piele. Aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine”.

„Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim.

Ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele”, declara vloggerul în materialul de la mare.

Concluzie

Deși este o meserie bănoasă, uneori plătită cu sume fabuloase, este foarte important să știi când să te și oprești. Chiar dacă, uneori, din intenția de a atrage atenția asupra unui produs, sau lucru, o faci agresiv și șocant, este bine totuși să ai un echilibru. Până la urmă este vorba de imagine. Imaginea unui creator de conținut și cea a companiei pe care o reprezintă, cum este și cazul lui George Buhnici.

PlaySport
Anunț sumbru despre familia regală, după ce Kate Middleton a anunțat că are cancer! Ce se va întâmpla cu William după moartea Regelui Charles
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel către aliații NATO
Cancan.ro
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Romania TV
Ce salarii mizerabile aveau angajaţii de la Gaşca Zurli. Un fost component al trupei a rupt tăcerea: "Am lucrat de luni pana duminică, până la unu noaptea!"
Capital.ro
Îți vine amenda direct acasă! Șoferii vor fi sancționați automat. Nu mai scapă nimeni
EVZ.ro
Un nou canal de televiziune apare în România. Va difuza în special filme
Adevarul
O manichiuristă din București se laudă cu câștigurile dintr-o singură zi: „Eu ca inginer nu fac atâția bani în afara țării” VIDEO
BZI.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra! Tânăra nevăzătoare este virală în mediul online! – VIDEO
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
„Nu cred!” Un brașovean și-a construit legal o „vilă” pe un bloc cu 8 etaje: „Există contract de vânzare cumpărare”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Atentie, imagini sensibile! Un martor cheie a postat imagini de la crima care a socat Romania. FOTO
Redactia.ro
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Digisport.ro
Ce spune Cătălin Scărlătescu despre noii jurați de la Chefi la Cuțite: „Asta i-a și făcut să ajungă acolo în locul nostru”
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Imagini virale cu dictatorul din Belarus. Cu un cățel alb și pufos în brațe, Lukașenko vorbește cu generalii despre atacarea Poloniei
Digi24
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a îndrăgostit de ea. Apoi i-a cerut bani
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Pensia care nu depinde de politicieni. Cum afli totul în câteva minute
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Schimbare pentru românii cu BULETIN. Vor fi verificați de la distanță
Capital.ro
Chiftelele preparate de maicile de la mănăstire în perioada postului. Rețeta simplă, pas cu pas
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
Probleme la Legea Pensiilor: se cere RECALCULAREA sumelor de bani pentru unii seniori
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro