Firea vrea să-ți dea transport gratuit ca să uiți că n-a făcut nimic

Firea vrea să-ți dea transport gratuit ca să uiți că n-a făcut nimic

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea a declarat că vrea să ofere tuturor bucureștenilor transport gratuit cu STB. Dar măsura va fi aplicată mai târziu, când se apropie de sfârșitul mandatului.

„De anul viitor, voi veni cu un proiect care va presupune acordarea de gratuitate la transportul STB pentru toţii bucureştenii […] Vrem să încurajăm astfel transportul public”, a declarat pe 12 decembrie Gabriela Firea.

Printr-o astfel de măsură, Primăria Capitalei dorește să încurajeze bucureștenii să circule cu mijloacele de transport public, mai ales cele ale STB.

„În momentul în care avem un parc auto bine dimensionat să putem să acordăm şi această facilitate a gratuităţii, scopul fiind acela de a dimensiona pe cât mai mult posibil prezenţa în trafic a autoturismelor personale şi cetăţenii să aleagă transportul public în comun, dar care să aibă un grad şi confort şi să se desfăşoare aceste clădiri în deplină civilizaţie”, a mai spus primarul Capitalei.

Tot azi, Consiliul General al Municipiului București a votat, miercuri, acordarea de gratuitate la transportul STB pentru toţii elevii din Bucureşti, precum şi pentru un însoţitor pentru fiecare pensionar din Bucureşti.

„Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru un însoţitor/călătorie pentru fiecare pensionar cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti pe miijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti. Însoţitorul beneficiază de transport gratuit doar dacă pensionarul pe care îl însoţeşte are vârsta minim de 63 de ani în cazul femeilor şi 65 de ani în cazul bărbaţilor şi deţine un card de transport destinat călătoriilor cu însoţitor.”

Între timp, până când (dacă) gratuitatea va intra în vigoare, se vor scumpi amenzile din ianuarie 2019, inclusiv cele pentru călătoria frauduloasă. Nu știu care este logica gratuității la STB, dacă întâi scumpești amenzile, de aceea nici nu e bine să-ți pui mari speranțe în astfel de promisiuni (dacă nu ești pensionar, evident).

 

Sursa: Ziarul Financiar
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI