Firea șochează din nou: De unde taie milioane de euro de dragul Catedralei Mântuirii Neamului

Firea șochează din nou: De unde taie milioane de euro de dragul Catedralei Mântuirii Neamului

Un proiect de rectificare bugetară al Primăriei Capitalei ne arată planul macabru al Gabrielei Firea de a tăia de la spitale și poliție, pentru a finanța Catedrala Mântuirii Neamului.

Cunoscutul lăcas de cult se pare că este proiectul de suflet al Gabrielei Firea. Având în vedere ritmul alert în care redirecționează milioane de euro în direcția Catedralei Mântuirii Neamului, există două variante. Ori vrea să-și răscumpere o serie stufoasă de păcate, ori își dorește să fie clădirea pentru care o vor ține minte Bucureștenii când va părăsi postul.

În orice caz, Catedrala Mântuirii Neamului ar putea beneficia de un sprijin de 10 milioane de lei, conform proiectului de rectificare bugetară redactat de oamenii primăriei. Proiectul cu pricina este pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de pe 22 noiembrie. Ca urmare, dacă totul merge bine, suma totală alocată de Primăria București construirii Catedralei se va ridica la un total de 35 milioane de lei, conform estimărilor Agerpres.

Conform proiectului de rectificare bugetară, de la capitolul Ordine publică şi siguranţă naţională urmează să se taie 8,8 milioane lei, dintre care 2,1 milioane de la Poliţie locală şi 6,6 milioane de la Protecţie civilă şi protecţie contra incendiilor (se elimină achiziţionarea achiziţionarea a 15 costume de protecţie pompier tip Nomex şi a 16 echipamente individuale alpinişti-salvatori).

La secțiunea cultură, recreere și religie, se suplimentează cu 33 de milioane de lei, pentru ca întregul plan pe acest an să crească cu 45 de milioane de lei, de la 26,7 milioane. Acesta din urmă era bugetul prevăzut pentru achiziții de imobile monumente istorice, o consecință a exercitării dreptului de preemţiune al municipiului Bucureşti.

La capitolul Locuințe, servicii și dezvoltare publică ar putea fi crescut bugetul cu 22,4 milioane de lei, dar protecția mediului, unde intră și canalizarea împreună cu tratarea apelor reziduale, va pierde 28,6 milioane de lei. Deși se vor adăuga 87,7 milioane de lei la subvențiile pentru energia termică, se vor tăia 4,1 milioane de lei de la lucrări de modernizare și reabilitare ale sistemului de termoficare. Bugetul RADET ar urma să fie redus cu 7,8 milioane de lei, iar cel al Societății de transport București cu 24,5 milioane de lei.

Bugetul Direcției Generale de Asistență Socială al Municipiului București va fi redus cu 19 milioane de lei, dintre care 13 milioane vor fi luate de la Ajutoare Sociale. Centrul pentru Tineret și Sport va pierde 3,9 milioane de lei, iar Centrul pentru Seniori va avea un buget mai mic cu 5 milioane de lei, dintre care 4,5 vor veni de la Bunuri și servicii. Până și Administrația Străzilor București va pierde 9,7 milioane de lei conform proiectului ce urmează să fie votat pe 22 noiembrie.

Cea mai îngrijorătoare decizie ține de reducerea bugetului de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale cu 6,2 milioane de lei. Trăgând linie, banii alocați spitalelor din București în acest an vor fi fost diminuați cu un total de 26 milioane de lei, dintre care 3,6 milioane de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, 6,3 milioane de la Spitalul de chirurgie oro-maxilo facială, 2,4 milioane lei de la Spitalul „Carol Davila”, 3,9 milioane lei de la Spitalul Foişor, 2,3 milioane lei de la Spitalul „Victor Gomoiu”, 6,2 milioane lei de la Spitalul „Victor Babeş” şi 4,5 milioane lei de la Centrul de evaluare şi tratament al toxicodependenţelor pentru tineri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI