FOTO Firea a ieșit la paradă: cum promite că scapă Bucureștiul de zăpadă

FOTO Firea a ieșit la paradă: cum promite că scapă Bucureștiul de zăpadă

Gabriela Firea, primarul București, a organizat o sesiune de auto-promovare și prezentare a planului pentru deszăpezire. Tricolorul a stat la loc de cinste pe utilaje.

Bucureștiul se pregăteşte pentru vremea rea. Avertizările emise de meteorologi pentru zilele următoare indică scăderi semnificative de temperatură și precipitații. Firesc, te întrebi, cum s-a pregătit Firea.

Firea a verificat modul în care va interveni pentru deszăpezire fiecare sector. În acest sens a făcut o vizită la baza companiei S.C. SUPERCOM SA, unde a verificat alături de Mihai Toader, primarul sectorului 2, utilajele cu care operatorul este pregătit să intervină iarna aceasta pe arterele din sectorul 2 al Capitalei.

Mai exact, 700 de utilaje și 2.500 de operatori vor asigura deszapezirea iarna aceasta în Capitală. Companiile de salubritate raportează un stoc de 45 de mii de tone material antiderapant.

Este de datoria noastră ca și în această iarnă să ne asigurăm că operatorii de deszăpezire vor respecta programul de măsuri și acțiuni pentru deszăpezire și pentru combaterea poleiului și că vor interveni rapid și eficient, astfel încât operațiunile de deszăpezire să fie făcute cu responsabilitate pentru bucureșteni, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit rapoartelor operatorilor de deszăpezire, situația pe sectoare, se prezintă astfel:

SECTORUL 1- COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A.

În sectorul 1 sunt disponibile 73 de utilaje, 300 muncitori și 9700 tone de material și de soluție antiderapantă, din care 8000 tone clorură de sodiu și 1700 tone clorură de calciu.

SECTORUL 2 – S.C. SUPERCOM S.A. și ADMINISTRAȚIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2

În total, în sectorul 2, sunt disponibile 175 de utilaje (plus alte 13 utilaje rezervă), 501 operatori și 6.725 tone de material antiderapant.

În ceea ce privește activitatea S.C. SUPERCOM, acesta are la dispoziție 120 de utilaje, 360 de operatori și 6200 tone de material antiderapant.

Administrația domeniului public sector 2 are la dispoziție 55 de utilaje (plus 13 utilaje rezervă), 141 de operatori și un stoc estimat de material antiderapant de 525 tone.

SECTORUL 3 – Direcția Generală de Salubritate sector 3

În sectorul 3 sunt disponibile 43 de utilaje multifuncționale, 400 de operatori și un stoc de material antiderapant de 8.100 tone.

SECTORUL 4- S.C. Amenajarea Domeniului Public 4 S.A.

La nivelul sectorului 4 sunt disponibile 138 de utilaje, 450 de operatori și 6050 tone de material antiderapant.

SECTORUL 5- S.C. ROSAL GRUP S.A.

La nivelul sectorului 5 sunt disponibile 59 de utilaje, 360 de operatori și o cantitate estimată de material antiderapant de 500 de tone de clorură de sodiu.

SECTORUL 6 – Programele de deszăpezire și de combatere a poleiului sunt derulate de S.C. URBAN S.A. și de Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană sector 6.

În total, la nivelul sectorului 6, sunt disponibile 204 utilaje de deszăpezire, 620 de operatori și o cantitate estimată de material antiderapant de 14.810 tone.

S.C. URBAN S.A. are la dispoziție 125 de utilaje, 532 de operatori și o cantitate de material antiderapant de 12.260 tone.

Administrația domeniului public și dezvoltarea urbană sector 6 are pregătite în acest moment 79 de utilaje de deszăpezire, 190 de operatori și 2.550 tone de material antiderapant.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI