Firea a început să împartă apartamente la ofertă: Cine sunt norocoșii

Firea a început să împartă apartamente la ofertă: Cine sunt norocoșii

Pentru persoanele care și-au pierdut de curând locuințele în incendiul care a avut loc în sectorul 5, Firea are o veste foarte bună și implică închirierea unor apartamente pentru o sumă modică.

Gabriela Firea este foarte încântată de instrumetele online ale vremurilor moderne. Din acest motiv, nu a ratat momentul să se laude printr-o postare pe Facebook pentru performanța sa de a da în chirie niște apartamente unor oameni nevoiași. Ca referință, chiriile sunt între 120 și 170 lei pe lună, iar întreaga postare a primarului capitalei se poate vedea mai jos.

Incendiul care s-a aflat la baza acestui set de circumstanțe a afectat, în total, un număr de 12 familii. Doar o parte dintre ele vor ajunge însă să facă primii pași într-o casă de la Primărie. „Am înmânat cheile apartamentelor de necesitate unde aceştia se pot muta, începând de astăzi. Până în prezent, aceste familii au locuit într-un cămin pus la dispoziţie de Primăria sectorului 5”, a precizat Firea.

Comisia constituită de Primăria Capitalei a analizat criteriile de bază pentru o locunță de necesitate și a luat o decizie constituită pe argumente solide. „Am fost preocupaţi permanent de situaţia celor afectaţi de incendiu, încă din primul moment. Reprezentanţii Poliţiei Locale şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială au fost la faţa locului imediat după producerea incendiului şi au oferit soluţii pentru relocarea familiilor rămase fără locuinţă, dar Primăria sectorului 5 ne-a refuzat oferta, invocând legislaţia care stabilea obligaţia primăriei de sector în rezolvarea situaţiei persoanelor sinistrate.

Mă bucur că astăzi, după o perioadă în care aceşti oameni au fost nevoiţi să locuiască într-un cămin, am finalizat toţi paşii legali, astfel încât aceştia să beneficieze în prag de iarnă de locuinţe decente, modernizate. Cele 8 familii au primit apartamente de 2 şi 3 camere, în blocurile din Piaţa Naţiunilor Unite, pe baza unor contracte de închiriere, pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitate de prelungire”, a declarat Firea.

Efortul ediliului de a face valuri în online vine cu câteva asigurări. „Ne-am propus, de asemenea, să îi ajutăm pe aceşti oameni şi pe termen lung: le vom acorda sprijin şi pentru ocuparea unui loc de muncă, în cazul celor care nu au serviciu şi le vom acorda asistenţă şi pentru soluţionarea unor probleme medicale sau sociale”, a adăugat Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI