Firea, fără primărie: de ce crede Turcan că PNL va câștiga Capitala

Autor: Puiu Alexandru - 06:28, 21 ian. 2020

Sunt foarte mulți oameni vocali împotriva Gabrielei Firea, dar de aici și până la a pierde un alt mandat de primar al Capitalei, este cale lungă. Vicepremierul Raluca Turcan este însă optimistă.

2020 este an electoral și, din nou, se va pune în joc primăria municipiului București. Performanța unui partid în fruntea Capitalei este foarte importantă pentru un partid, deoarece poate influența alegătorii din toată țara.

Deși PNL-iștii nu au fost foarte performanți în fruntea țării, de la obținerea Guvernului, vicepremierul este optimist că vom vedea un primar PNL la București. Declarațiile pe marginea acestui subiect au fost făcute luni seară. În opinia sa, există foarte multă încredere în partidul de guvernământ în rândul bucureștenilor.

Raluca-Turcan-OG

„Noi, în momentul de faţă, plecăm de la premisa, la oamenii pe care îi avem în partid, că vom avea candidatul la Primăria Capitalei din partea PNL. Am indus ideea că noi o să avem un candidat foarte bun. (…) Eu în continuare cred că, la încrederea de care se bucură PNL în Bucureşti, cu candidaţii pe care îi avem, noi putem câştiga Primăria Capitalei cu PNL”, a spus Turcan, la Realitatea Plus.

Vicepremierul a insistat și pe faptul că există și posibilitatea unor discuții ”mai aplicate” cu celelalte grupări politice de drepta pentru stabilirea unui candidat, în cazul în care alegerea primarilor nu se va face în două tururi. Dincolo de optimismul său, Turcan a insistat pe faptul că vor fi luate în calcul și rezultatele sondajelor.

„Dacă vom vedea din analize, din sondaje că există un risc ca propriul nostru candidat să nu câştige această competiţie, ceea ce eu nu cred, nu ignorăm, pentru că aici intervine partea de responsabilitate politică. (…) Dacă, prin absurd, s-ar rămâne la alegerea primarilor într-un singur tur, atunci, da, cred că discuţiile trebuie să fie un pic mai aplicate”, a susţinut Turcan.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI