Firea dă de greu! Avocatul Poporului, despre ridicarea mașinilor parcate ilegal

Firea dă de greu! Avocatul Poporului, despre ridicarea mașinilor parcate ilegal
Ce spune Avocatul Poporului despre ridicarea mașinilor?

Lovitură dură pentru Gabriela Firea! Avocatul Poporului face declarații despre mașinile parcate neregulamentar. Acesta aduce avertizări dure pentru primarul general al Capitalei. De asemenea, a mai solicitat reprezentanților administrației publice locale o listă de lucruri.

Ce spune Avocatul Poporului despre ridicarea mașinilor parcate ilegal?

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și solicită Prefectului Municipiului București atacarea în contencios a Hotărârii cu numărul 371/2019 a Consiliului General al Municipiului București. Hotărârea privește ridicarea, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulametar pe partea carosabilă a drumurilor publice.

”În urma examinării actelor normative în vigoare, Avocatul Poporului consideră, între altele, că HCGMB nr. 371/2019 nesocotește normele legale în aplicarea cărora a fost dată și stabilește competența alternativă a polițiștilor rutieri sau locali în constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale, iar nu competența exclusivă a polițiștilor rutieri, astfel după cum aceasta este reglementată de lege. HCGMB decide că, în calitate de agenți constatatori, polițiștii locali pot dispune măsura ridicării, prevederi ce contravin în mod flagrant art. 64 din OUG nr. 195/2002 și art. 2031 și art. 2032 din HG nr. 1361/2006.”
Comunicat al Avocatului Poporului

Avocatul Poporului, despre ridicarea mașinilor parcate ilegal
Avocatul Poporului, despre ridicarea mașinilor parcate ilegal

„HCGMP este un act administrativ care ar fi trebuit să fie mai limitat”

De asemenea, Avocatul Poporului cere reprezentanților administrației publice locale să dispună măsurile care se impun întocmai amplasării unor avertismente vizuale care să aibă informațiile necesare astfel că eventualii contravenienți să fie informați în legătură cu sancțiuile aplicabile, dar și cu posibilitatea recuperării autovehiculului.

În același timp, Avocatul Poporului mai afirmă că HCGMP este un act administrativ care ar fi trebuit să fie mai limitat în privința reglementării măsurilor tehnice de realizare a ridicării și depozitării autoheviculelor în sarcina operatorilor. Nu trebuia să reglementeze atribuții în sarcina polițiștilor rutieri. În cursul zilei de marți, Primăria Capitalei a anunțat că va pune în aplicare, de la 26 august, prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor staționate neregulamentar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI