Anunț important pentru șoferii din București. Primăria Capitalei ridică mașini 24 din 24, potrivit Gabrielei Firea

Anunț important pentru șoferii din București. Primăria Capitalei ridică mașini 24 din 24, potrivit Gabrielei Firea
Primăria Capitalei ridică mașinile parcate neregulamentar, 24 de ore din 24

Primăria Capitalei (PMB) va ridica mașinile parcate neregulamentar pe principalele artere din București, 24 de ore din 24, începând din data de 26 august 2019. Șoferii ale căror autoturisme vor fi ridicate le vor putea recupera la orice oră, dar vor fi nevoiți să plătească o sumă destul de mare.

Primăria Capitalei ridică mașinile parcate neregulamentar, 24 de ore din 24

Sunt vizate mașinile „staționate neregulamentar pe principalele artere din București și care blochează circulația vehiculelor de intervenție în caz de urgență, ambulanțe sau mașini de pompieri, precum și accesul în spitale, școli, instituții publice, dar și circulația mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire și salubrizare”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Capitalei.

Ridicarea autoturismelor va începe în data de 26 august. Reprezentanții Poliției Locale anunță că au la dispoziție platforme și tot ce este necesar pentru a ridica mașinile de pe străzile Capitalei. Acestea vor fi depozitate în două locații, una dintre ele fiind pe Metalurgiei și cealaltă pe bulevardul Timișoarei.

„Ulterior, cetăţenii aflaţi în această situaţie vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/9544 – Brigada de Poliţie Rutieră sau 021/9752 – Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pentru a află în care dintre cele două spaţii se afla autoturismele şi pentru a le putea recupera. Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului / deţinătorului / utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau de folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului”, precizează PMB.

Tarifere de ridicare a mașinilor sunt următoarele:

  • 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
  • 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarifele de transport sunt următoarele:

  • 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
  • 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

În funcţie de perioada de depozitare, se va percepe percepe un tarif de 150 lei/zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI