Se ridică sau nu mașinile în București? Anunțul făcut de primarul Gabriela Firea

Autor: Andrei Simion - 20:29, 26 iun. 2019
Primarul general Gabriela Firea, anunț despre ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București

Consilierii municipali din Primăria Capitalei au votat, miercuri, în ședința CGMB, un proiect de hotărâre care prevede ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea automobilelor parcate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice, care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București. În aceeași zi, primarul general, Gabriela Firea, a venit cu lămuriri.

Anunțul făcut de primarul Gabriela Firea despre ridicarea mașinilor în București

În urma furiei oamenilor care nu doresc să-și vadă mașinile ridicate de pe carosabil , primarul Gabriela Firea a venit cu precizări. Firea a declarat, miercuri, că angajații PMB nu se vor transforma în ”hingheri de mașini”. Mai mult, edilul a menționat și că prin rectificarea bugetară nu se vor tăia bani de la serviciile publice.

Revenind la ”vănătoarea de mașini”, primarul general al Capitalei a subliniat că este vorba de un proiect în sensul deblocării căilor de acces, precum intrarea în școli, spitale ori mijloace de transport în comun, în fața unui troleibuz sau pe calea de tramvai, nu de o urmărire a cetățenilor. Cât despre autovehiculele parcate neregulamentar, dar care blochează căi de acces, Gabriela Firea menționează că se va gândi un sistem de sancționare diferit, împreună cu Brigada Rutieră. Programul va fi anunțat ulterior.

Se ridică sau nu masinile în București? Anunțul făcut de primarul Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei a declarat că angajații PMB nu se vor transforma în ”hingheri de mașini”

De menționat este că începând cu data intrării în vigoare a proiectului, mașinile staționate neregulamentar vor putea fi ridicate, transportate, depozitate și eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor, dar și dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare se fac de către polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Secției Regionale de Poliție Transporturi sau polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Capitalei.

Tarife de ridicare:

  • 200 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
  • 270 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone

Tarife de transport:

  • 150 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
  • 200 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI