Firea, ”amenințată” de Ministrul Sănătății: Primăria a pus pe butuci activitatea din două spitale

După ce a dat milioane de euro la Catedrala Neamului, Gabriela Firea se pare că nu a mai avut bani pentru lucrări de apă caldă și căldură la două spitale importante din București.

A promis că se vor remedia toate problemele până pe 15 noiembrie, dar suntem deja pe 19 noiembrie, iar Spitalul Marie Curie și Cnetrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu nu au acces la apă caldă și căldură. Ministerul Sănătății a încercat să pună presiunea pe Primăria Capitalei, dar după termenul nerespectat de acum câteva zile, oficialii din Primărie nu s-au mai aruncat la nicio promisiune.

Ministrul Sănătății nu știe cum să reacționeze, „mai ales că vineri, 15 noiembrie, printr-un comunicat de presă, doamna Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, oferea promisiuni și garanții solide că începând cu acea dată, la cele două unități spitalicești nu vor mai fi astfel de probleme”, arată instituția condusă de Victor Costache, într-un comunicat.

Lucrarea care a lăsat cele două spitale fără apă caldă a început de mult. Ministerul Sănătății amintește că Gabriela Firea „a spus că lucrarea a presupus înlocuirea unor porțiuni de conductă veche de 50 de ani și că face parte dintr-un program mai amplu de reparații și modernizări, într-o zonă unde anul trecut au fost cele mai multe probleme. Astfel, s-a dispus înlocuirea unor porțiuni de conductă din magistrala Berceni-DN800, care alimentează și cele două spitale”.

În mod privizibil, lipsa apei calde într-un spital pune pe butuci buna desfășurare a activității din instituție. „Astăzi, 18 noiembrie, situația s-a repetat, la Spitalul Marie Curie, punând în dificultate activitatea de îngrijire a copiilor internați aici”, subliniază Ministerul Sănătății.

În final, Ministrul Sănătății a încercat să apeleze la coarda sensibilă a Gabrielei Firea, dar în contexutl în care ea crede că copii se vindecă cu rugăciuni, e puțin probabil să se remedieze ceva.Gabriela Firea rugaciune

„Fiind doctor de meserie și știind specificul activității într-un spital precum cel de la Marie Curie, m-am deplasat personal vineri acolo pentru a mă asigura că totul a revenit la normal. Am rămas surprins de precizările venite de la Primăria Capitalei, prin care ni se explica faptul că noi, cei din Ministerul Sănătății, ne-am impacientat degeaba și că lucrările erau anunțate din timp, iar spitalele notificate corespunzător. Iată că acum situația se repetă, perturbând grav activitatea acestui mare spital de copii și revin cu solicitarea făcută vineri, către doamna primar general, Gabriela Firea, să intervină de urgență pentru ca atât Spitalul Marie Curie, cât și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu să beneficieze de apă caldă și căldură”, afirmă conf.dr. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI