Firea a rămas fără costisitoarele concerte: ”Trebuie să trăim ca în grotă”

Firea a rămas fără costisitoarele concerte: ”Trebuie să trăim ca în grotă”

În anii săi de activitate în poziția de primar al Capitalei, Gabriela Firea a cheltuit sume fabuloase pe concertele organizate cu diverse ocazii. Se pare că nu va mai avea aceleași posibilități în 2020.

Încă de acum câțiva ani, Firea toca aproximativ jumătate de milion de euro pe un concert. Artiști ca Smiley sau Delia primeau onorariile obișnuite, pe care le practică la orice concert. O parte semnificativă din bani ajungeau însă la intermediari, care nu făceau absolut nimic pentru facilitarea evenimentului. Din acest motiv, prin proiectul de buget pe 2020, se dorește reducerea bugetului pe care Primăria Capitalei îl are la dispoziție.

La aflarea veștii, Gabriela Firea a avut un șoc. Din fericirie, s-a dus imediat la Antena 3 și și-a verbalizat supărarea.

concert bucuresti

De mai multe ori în discursul său, Firea a insistat pe faptul că sumele pe care le cheltuia în concerte sunt infime. „Nu vor să ne dea acești bani. Proiectul de buget a cuprins 55% pentru Primăria Capitalei – cotă din impozitul pe venit. Când a ajuns la Monitorul Oficial se mai tăiaseră 5 procente. Ei stiu foarte bine că această sumă nu ajunge să achităm facturile pentru transportul public în comun, pentru termoficare, pentru 19 spitale, pentru 14 teatre. Vin cu această marotă de pe Facebook că s-au făcut 2-3 concerte. Concertele sunt solicitate, sunt sume infime, nu pot fi comparate cu sumele pe care le plătește PMB pentru subvenții sau pentru obiectivele de investiții”, a declarat Gabriela Firea la Antena3.

Primarul a insistat pe faptul că lipsa evenimentul sale grandioase este echivalentul trăitului în grotă. Bucureștenii se confruntă cu un nivel ridicat de poluare, un trafic infernal și lipsa parcărilor, dar absența concertelor ne va întoarce în timp 100 de ani, dacă este să o crezi pe Firea. „Doar la București nu avem voie să organizăm, trebuie să trăim ca în grotă, trebuie să trăim ca în Evul Mediu pentru că așa spune PNL. Ce pot să fac?”, s-a întrebat retoric edilul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI