Gabriela Firea și greva foamei: de ce a amenințat primarul cu gestul extrem

Câți bani oferă Gabriela Firea pentru cei care își pun imobilele la dispoziție pentru carantină. Ce le cere bucureștenilor

Gabriela Firea a fost ținta mai multor atacuri în ultimele săptămâni din partea oficialilor PNL, a miniștrilor și celorlalți oficiali. Încercând și ea să facă valuri în piață, a făcut mai multe declarații la Antena 3.

În vara acestui an, sunt programate alegerile locale la nivelul tuturor localităților din România. Se vor alegerii primarii. În contextul în care Primăria București este ultima funcție importantă deținută de PSD, cu repercusiuni la nivel național, nu ar trebui să vină ca o surpriză efortul liberalilor de a o da jos pe Firea din funcție. În acest context, edilul este ținta constantă a unor ”dezvăluiri” și atacuri cu mai multe sau mai puține argumente. Gabriela Firea răspunde cum poate.

fire campanie

Încercând să discrediteze un pic guvernarea PNL, într-o intervenție la Antena 3, Firea a făcut mai multe afirmații neobișnuite. În mod suspect, făcând referire la posibilitatea măririi alocațiilor, a insistat pe soluția la care ar fi apelat dacă ar fi fost ministrul al Muncii și afla că Orban vrea să amâne implementarea măririi.

„Dacă eram ministru al Muncii, mă aşezam la uşa domnului premier Orban şi nu mai plecam de acolo, intram în greva foamei, să se majoreze alocaţiile copiilor. Cum poţi să fii ministrul Muncii şi să nu te intereseze un proiect atât de important, de vital (…), să nu te doară sufletul că pensionarii au avut un nivel de aşteptare pentru pensia minimă, au avut un nivel de aşteptare pentru punctul de pensie şi aşteptau 1 septembrie să se întâmple ce a promis PSD? (…)

Ei răspund în şabloane, se vor mări pensiile, cum spune legea, dar legea poate fi modificată prin ordonanţă de urgenţă, deci e o manipulare prin omisiune. (…) Dacă eram ministrul Muncii, rămâneam la uşa premierului şi nu mai plecam de acolo, greva foamei, dacă nu mi se dădea promisiunea că se vor găsi bani (…) pentru majorarea alocaţiilor şi pentru pensionari”, a spus Firea, la Antena 3.

În același context, a menționat că fiecare atac al PNL din ultima perioadă este de fapt o formă de campanie electorală pe bani publici, o precampanie.

”Această precampanie electorală pentru alegerile locale e mult mai animată decât alegerile prezidenţiale. (…) E foarte trist ceea ce se întâmplă, pentru că aceşti demnitari ai statului român, începând cu premierul, continuând cu miniştrii cabinetului său sunt plătiţi de către noi toţi şi au salarii mari (…), folosesc maşini guvernamentale, birouri guvernamentale, au staffuri plătite din bani publici pentru a face campanie electorală doar pentru Primăria Capitalei, atât îi interesează.

Eu cred că e un folos necuvenit şi anume unul electoral, folosind toate aceste resurse ale statului doar pentru a face campanie electorală în favoarea unui partid politic şi anume PNL. E o campanie electorală foarte urâtă, foarte murdară, la care participă pe bani publici cei mai mulţi membri ai Guvernului. Nu e normal într-o societate democratică”, a insistat Firea, la Antena 3.

Nu au lipsit referințele lui Florin Cîțu de acum câteva zile la companiile municipale, firmele căpușă care sifonează bani de la stat. „De ce se doreşte recucerirea Primăriei Capitalei de către PNL. (…) Toţi vorbesc despre companiile municipale înfiinţate în mandatul meu. (…) Marile capitale europene funcţionează cu companii municipale pentru a face reduceri de cheltuieli la bugetul primăriei respective şi a avea servicii de bună calitate în beneficiul cetăţenilor.
Şi pentru a anula toate contractele păguboase cu diferite firme, unele de apartament, care existau la Primăria Capitalei până să vin eu. (…) 4-5 companii, aceleaşi, au căpuşat peste 15 ani Primăria Capitalei şi toate subordonatele sale, de aceea e atât de mare disperarea pentru a anula aceste companii care lucrează în interesul bucureştenilor şi pentru a aduce din nou 4-5 clienţi politici care să ia contracte pe sub mână”, a susţinut Firea. În final, ne-a adus aminte de faptul că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban în viitorul apropiat.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI