Fetița de 2 ani care este considerată un geniu. Cum a ajuns în această situație

Fetița de 2 ani care este considerată un geniu. Cum a ajuns în această situație
Fetița de 2 ani care este considerată un geniu. Știe să explice aproape fiecare cuvânt rostit vreodată de către un om.

La prima vedere, poate părea un copil obișnuit. Însă, în realitate, face lucruri pe care nimeni nu și le-a imaginat vreodată. Isla McNabb a obținut un punctaj de 99 de procente de inteligență, mult peste media vârstei ei. În prezent, ea este cea mai tânără membră a societății Mensa, dedicată persoanelor cu IQ ridicat. Iată cine este fetița de 2 ani care este considerată un geniu!

Fetița de 2 ani care este considerată un geniu

Isla McNabb este cea mai tânără persoană care s-a alăturat Mensa, o societate care se mândrește cu aproape 140.000 de membri în întreaga lume și cu o medie de șase milioane de americani. Organizația este dedicată persoanelor care prezintă un IQ ridicat, peste media tipică.

Isla McNabb locuiește în Crestwood, Kentucky, Statele Unite ale Americii. Știe să explice aproape fiecare cuvânt pe care se întâmplă să-l rostească un om, potrivit familiei sale. Pe parcurs, a învățat chiar și câteva lecturi simple. Din fericire, ea nu face parte din categoria de genii nerecunoscute la timp.

„Întotdeauna a avut o afinitate pentru alfabet. Așa că i-am luat tot felul de blocuri și magneți – mai multe copii ale alfabetului. Observam că pisica avea lângă ea litera C, iar apoi eu aveam litera M”, a declarat Amanda McNabb, mama fetiței.

Părinții micuței Isla, Amanda și Jason, au descoperit la un moment dat termenul „mama” mâzgălit cu creionul pe o cutie de carton.

„Am observat că pe cutie scria „mama”, așa că l-am întrebat pe soțul meu: „Tu ai fost? Ai lucrat cu ea?”. El a spus că nu, nu eu am făcut asta. Așa că m-am întors și m-am uitat la înregistrarea camerei de supraveghere din sufragerie și am văzut-o cu creionul. Scria „mama””, a relatat părintele fetiței.

A devenit cel mai tânăr membru al societății Mensa

Acela a fost și momentul în care adulții au decis să discute cu un psiholog. Iar asta pentru a descoperi în ce stare se află copilul. După două zile, rezultatele au confirmat ceea ce familia ei deja bănuia. Isla era inteligentă, dar nu știau cât de inteligentă.

„Dr. Amend spunea că, de obicei, acești copii vor avea o dezvoltare asincronizată, astfel încât ar putea fi foarte departe, foarte avansați într-o categorie și ar putea fi destul de normali sau la egalitate sau poate în urmă în alte categorii. A obținut un scor superior la toate și foarte superior la categoria cunoștințe, așa că ne-a șocat cu siguranță. Nu ne așteptam la asta”, a spus tatăl copilei de doi ani.

De atunci, Isla McNabb a devenit cel mai tânăr membru al societății Mensa. Ea va sări peste cei trei ani obișnuiți de grădiniță. De altfel, părinții săi i-au permis întotdeauna să preia frâiele și să se dezvolte în ritmul său. Se poate spune, cu siguranță, că micuța are un viitor strălucit în față.

„Să sperăm că va obține o bursă – poate la Harvard sau MIT, într-o zi”, s-a exprimat tatăl Islei McNabb, potrivit Spectrum News.