Fetiță de 13 ani, victima unui atac cu lichid inflamabil aprins. În ce stare se află minora

Fetiță de 13 ani, victima unui atac cu lichid inflamabil aprins. În ce stare se află minora
Fetiță atacată cu un lichid inflamabil

O fetiță de doar 13 ani a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare, după ce a fost victima unui atac cu lichid inflamabil aprins. Incidentul a avut loc în orașul Topoloveni din județul Argeș. Agresorii au fost identificați și reținuți de oamenii legii.

Mama fetiței a sesizat Poliția

Polițiștii din Topoloveni au fost sesizați, în seara zilei de 23 ianuarie, de către o femeie, cu privire la faptul că fiica ei, în vârstă de 13 ani, a suferit arsuri, după ce câteva persoane necunoscute, care se deplasau cu un autoturism, au aruncat un recipient cu lichid inflamabil aprins în direcția fetiței. Aceasta a fost transportată, acolo unde a primit îngrijiri medicale.

„Minorei i-au fost acordate îngrijiri medicale, stabilindu-se că prezintă leziuni superficiale de arsuri, la nivelul membrelor inferioare.   Poliţiştii au desfăşurat activităţi complexe, pentru verificarea tuturor aspectelor susţinute privind modul în care s-ar fi petrecut evenimentul”, precizează IPJ Argeş. 

Oamenii legii au demarat o anchetă și au ajuns la concluzia că, în intervalul precizat de mama fetiței și în zona respectivă, a trecut o singură mașină, a cărei ocupanți au fost reținuți de polițiști și audiați. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Fetiță de 4 ani, atacată de câinele vecinilor

Incidentul îngrozitor a avut loc în localitatea Peceneaga din județul  Tulcea. Fetița a fost atacată de un pitbull și a fost mușcată în zona capului, în timp ce se juca la poartă. Animalul era dezlegat și nu avea botniță, moment în care a atacat-o. Câinele, rasa metis de pitbull, este încadrat ca fiind în lista celor mai agresive. Stăpânul a reușit cu greu să potolească animalul.

Fetița a fost transportată de urgență la spitalul din Măcin, apoi transferată la spitalul din Galați. Medicii au stat în sala de operații timp de 6 ore pentru a-i salva viața celei mici. La spital cu ea se află și mama, care se află încă în stare de șoc.

″A fost descalpată aproximativ două treimi din scalp. Cu muşcături care au dus inclusiv la fracturi. S-a intrat în sala de urgenţă. Colegii mei au stat aproximativ șase ore în sala de operaţii. În momentul de faţă este stabilă hemodinamic. Cu siguranţă va rămâne cu semne. Este precoce să spunem momentan cât de importante vor fi aceste leziuni sechelare”, a declarat Iuliana Moraru, director Medical de la Spitalul de Pediatrie din Galați.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. În urma verificărilor, polițiștii au ajuns la concluzia că atacul a avut loc pe stradă, în afara locuinței.