Ferește-te de aceste alimente! Specialiștii au tras un semnal de alarmă

Ferește-te de aceste alimente! Specialiștii au tras un semnal de alarmă
Cele mai toxice alimente

Dacă la țară oamenii încă mai au gospodării unde își cultivă fructele și legumele, unde stau la masă mai relaxați, iar seara pun capul pe pernă visând, în orașe, în schimb, stresul e la cote maxime, iar graba…strică treaba. Ba chiar aleșii au impus o limită pentru grăsimile cele mai toxice din produse. Se numesc grăsimi trans și fac prăjiturile, biscuiții și chipsurile să arate bine și proaspete. Nici carnea nu e prea bună. În vreme ce românii din provincie au șanse să mănânce o bucată de porc sau de găină proaspătă, crescută cu o hrană corespunzătoare, în condiții sigure, sau diferite alte preparate din cărnurile orătăniilor lor, la orașe, aditivii alimentari sunt parte din meniul zilei.

Sare, zahăr și grăsimi, pericol pentru populație. Alimentele de care trebuie să te ferești

Produsele cele mai periculoase pentru sănătate sunt cele din carne, a declarat Sorin Mierlea, președintele InfoCons. „Dulciurile sunt si ele foarte nocive. Pana la urma, periculos e tot ce inseamna alimente procesate. Celebrele E-uri ne fac sa credem ca un produs este bun, ca este gustos, ca arata bine dar pana la urma ajungem sa ingrosam randurile spitalelor. Din pacate suntem pe primul loc la nivelul Uniunii Europene la tot ce inseamna statistica cu privire la incidenta bolilor de cancer”, a explicat specialistul.

  • crenvuștii
  • parizerul
  • salamul
  • băuturile acidulate
  • dulciurile
  • produsele de patiserie

Produsele enumerate sunt și printre cele mai cumpărate. Acestea au un conținut ridicat de aditivi alimentari care sunt periculoși pentru sănătatea noastră. Mai multe detalii pe Știridinlume.ro. 

Aditivii cei de toate zilele

Consumul de aditivi a devenit o problemă națională. Estimările arată că într-o singură zi un om poate înghiți chiar și 200 de E-uri. Vorbim despre substanțe chimice admise în industria alimentară, dar care pot provoca dezechilibre serioase în organism dacă sunt ingerate în cantități mari, iar asta se întâmplă pentru că oamenii nu citesc etichetele, dar și pentru că producătorii nu respectă întotdeauna limitele admise.

„Crenvuști, da, nici pisicii nu i-aș da așa ceva. Conține 52% pui, după care urmează prietena noastră slănina și apa, dar apa e sănătoasă când o bei. Acum urmează icre. Oh, Doamne! În general, la toate evaluările noastre ne-au ieșit genul acesta de produse cu valoarea nutritivă cea mai îndoielnică. Sare, ceapă, gelatinizanți – desigur, ca să țină și conservanți, colorant. Vă asigur, aditivii sunt toți conform legii.

Produsele astea sunt populare pentru că au și un preț accesibil. La pateul pe care îl am în mână sunt așa: ficat de pui 20%, apă, făină, condimente și obișnuita listă de aditivi, vreo 5-6”, medic nutriționist Corina Zugravu, profesor la Facultatea de Medicină și coordonator la Centrul Național de Monitorizare a riscurilor din Institutul de Sănătate Publică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI