24 sept. 2024 | 11:26

Fenomenul sever cu care s-ar putea confrunta Africa de Sud după ninsorile abundente. Avertismentul autorităților

News
Fenomenul sever cu care s-ar putea confrunta Africa de Sud după ninsorile abundente. Avertismentul autorităților

Africa de Sud, cunoscută mai degrabă pentru clima sa caldă și plăcută, a fost recent lovită de un fenomen rar și surprinzător: ninsori abundente, în special în regiunile sale de coastă.

Această situație neobișnuită a avut efecte tragice, două persoane pierzându-și viața din cauza hipotermiei, după ce au fost blocate în vehiculele lor de pe autostrada N3.

Ninsorile au fost atât de severe încât autoritățile au fost nevoite să închidă drumuri principale și să lanseze avertismente cu privire la posibile inundații.

Risc de inundații pe măsură ce zăpada se topește

Unul dintre cele mai mari pericole care amenință acum zonele afectate este riscul de inundații. După două zile de ninsori, regiunile precum KwaZulu-Natal și Free State, cele mai grav afectate, ar putea suferi inundații pe măsură ce zăpada începe să se topească.

Fluviul Tugela, care traversează o mare parte din regiunea KwaZulu-Natal, este o sursă de îngrijorare majoră, iar oficialii locali au avertizat comunitățile aflate de-a lungul râului să fie în alertă maximă. Topirea rapidă a zăpezii poate crește nivelul apei în râuri și poate provoca pagube semnificative.

În plus, agricultorii din aceste regiuni sunt grav afectați, deoarece multe dintre culturile lor au fost acoperite de zăpadă pentru mai multe zile. Pe lângă pagubele imediate cauzate de ninsoare, există și riscul ca apa rezultată din topirea rapidă să inunde terenurile agricole, accentuând pierderile.

Astfel, autoritățile monitorizează cu atenție evoluția vremii și au mobilizat echipe de intervenție pentru a face față eventualelor situații de urgență.

Măsuri de siguranță și avertismente pentru populație

Pentru a preveni alte tragedii, autoritățile sud-africane au emis o serie de avertismente către populație. În KwaZulu-Natal, școlile au fost închise, iar ministrul provincial pentru guvernanță cooperativă, Thulasizwe Buthelezi, a sfătuit părinții să își țină copiii departe de râuri și alte corpuri de apă neprotejate, care ar putea deveni periculoase din cauza creșterii bruște a nivelului apei.

Aceste măsuri sunt menite să reducă riscul de accidente sau înecuri în cazul în care topirea zăpezii duce la inundații.

Pe lângă măsurile de siguranță, echipele de intervenție au distribuit alimente și băuturi calde șoferilor care au rămas blocați pe autostrăzi. În același timp, au început operațiunile de tractare a vehiculelor imobilizate de zăpadă.

Autoritățile au cerut șoferilor să fie extrem de precauți în zonele deja curățate, pentru a evita alte accidente cauzate de drumurile alunecoase. Deși ninsorile s-au oprit, consecințele lor sunt departe de a se fi încheiat, iar populația este sfătuită să rămână vigilentă.

Digisport.ro
Ce a postat Diana Șucu pe internet, următoarea zi după a doua victorie a lui Șumudică la Rapid
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Cutremur în lumea mondenă londoneză: David și Victoria Beckham duc vieți separate
Spynews.ro
A fost acuzată că ”nu a fost ușă de biserică” în căsnicia cu fostul soț, iar acum a reacționat! Ce spune Catrinel Sandu, despre declarațiile controversate ale lui Gabriel Trifu
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Mircea Geoană, luat la întrebări de Dan Andronic și Mirel Curea
EVZ.ro
Cristina Ștefania a ajuns de urgență la spital! Speak, declarații despre starea ei de sănătate: ”Nici nu vreau să mă gândesc” | FOTO
Spynews
Este cea mai tristă zi. S-a stins marea doamnă a lumii filmului. Românii au crescut cu filmele ei
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
A fost acuzată că ”nu a fost ușă de biserică” în căsnicia cu fostul soț, iar acum a reacționat! Ce spune Catrinel Sandu, despre declarațiile controversate ale lui Gabriel Trifu
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro