12 oct. 2024 | 13:06

Fenomenul meteo care se va resimți în România, după data de 16 octombrie. Zonele cele mai afectate

Vremea Meteo
Fenomenul meteo care se va resimți în România, după data de 16 octombrie. Zonele cele mai afectate
ANM a emis o informare de tip Meteo Alert!

Dacă în ultimele zile am avut parte de vreme caldă, mult mai caldă pentru luna în care ne afăm, mteorologii ANM anunță fenomenul meteo care se va resimți în România, după data de 16 octombrie. În noua prognoză, meteorologii precizează și care sunt zonele cele mai afectate, fiind vorba de o informare de tip Meteo Alert.

ANM anunță schimbări ale vremii în perioada următoare

Căldura escesivă din această primă parte a lunii octombrie, deși una atipică, i-a determinat pe mulți români să nu apeleze la haine groase, încă.

Numai că, recentele atenționări de vreme venite de la ANM schimbă situația, și ne este atrasă atenția asupra noilor modificări termice, dar și asupra faptului că se schimbă vremea în toată țara.

Vorbim, așadar, despre fenomenul meteo care se va resimți în România, după data de 16 octombrie, fiind vorba de o informare de tip Meteo Alert care precizează că „Vremea se răcește și mai mult în intervalul 16 – 20 octombrie și va cădea brumă în nord-estul țării și la munte”.

Care este fenomenul meteo care se va resimți în România

ANM a schimbat prognoza, fiind emisă o nouă informare meteo pentru perioada 16- 20 octombrie, asistăm la răcire accentuată a vremii, ceea ce va aduce și fenomenul meteo care se va resimți în România, și conform notificării, ni se spune că:

„Regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru mijlocul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe în nord, centru și nord-est. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceață.”

Apar schimbări termice importante după data de 16 octombrie

Valorile termice ce vor urma să apară, după data de 16 octombrie, așa că vom spune gata cu temperaturile de vară. Temperaturile vor fi cele normale perioadei, dar și cu un accent pronunțat de scădere, la nivelul întregului teritoriu.

Din datele furnizate de specialiști aflăm că, atât la nivelul Capitalei, cât și la nivelul teritoriului, vreme va fi frumoasă, dar cu valori termice ceva mai scăzute:

„Vremea în București va fi în general frumoasă și normală termic comparativ cu mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Vremea va fi predominant frumoasă și normală termic pentru această perioadă în vestul și nord-vestul țării. În sud, est și centru valorile termice diurne se vor situa sub mediile climatologice, iar noaptea și dimineața vor fi nori joși sau ceață, asociate posibil cu burniță”, precizează ANM.

ANM precizează care sunt zonele cele mai afectate de fenomenul meteo

Dacă în intervalul 14-15 octombrie, ANM anunță 23 de grade în București, în restul teritoriului, „Vremea se va răci în nord, nord-est și în centru, iar în restul zonelor valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua anterioară”.

În ceea ce privesc valorile precipitațiilor, ANM anunță că vor exista ploi slabe în nordul și nord-vestul teritoriului, iar vântul va sufla slab spre moderat.

Cu toate astea, după 16 octombrie, mai spun specialiștii, „noaptea și dimineața vor fi nori joși sau ceață, asociate posibil cu burniță”, zonele afectate fiind vestul și nord-vestul teritoriului.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Plecarea lui Victor Rebenciuc. Ultimul rol
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
România a luat total fața Ungariei. Budapesta a recunoscut. Ungurii au fost depășiți
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
SENIORII au DAT LOVITURA! ANUNȚ privind BANII! E bucurie IMENSĂ
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro