Fenomen ciudat în China. Cerul a devenit galben și soarele s-a văzut ca un punct albastru

Fenomen ciudat în China. Cerul a devenit galben și soarele s-a văzut ca un punct albastru
Fenomen ciudat în China: Cerul a devenit galben și soarele s-a văzut ca un punct albastru

Cerul capitalei Chinei a devenit galben duminică. Văzduhul a fost învăluit într-un strat dens de praf, cu un conținut ridicat de particule periculoase. O furtună de nisip a lovit Beijingul, fiind purtată de curenți de aer din Mangolia și nord-vestul Chinei.

Fenomen ciudat în China. Cerul a devenit galben în Beijing

O furtună de nisip care a lovit Beijingul duminică dimineață a împins nivelurile de poluare a aerului de pe grafice, a îngălbenit cerul și a redus soarele la un punct albastru. Furtuna a fost a doua care a lovit capitala Chinei în mai puțin de două săptămâni și a venit după ce sâmbătă Biroul Meteorologic de la Beijing a lansat un avertisment de vânt puternic, sfătuindu-i pe cetățeni să rămână acasă sau într-un loc păzit.

Furtuna de nisip a fost cauzată de vânturile puternice care transportau praf din Mongolia, afectată de secetă, și din alte părți din nord-vestul Chinei. Vizibilitatea la Beijing a fost redusă la mai puțin de 1.000 de metri. Beijing Youth Daily a raportat că furtuna de nisip era de așteptat să dureze aproximativ 12 ore.

Vremea rea ​​a provocat întârzieri și anulări ale zborurilor în mai multe aeroporturi din nordul Chinei. În Mongolia, care a fost cea mai afectată, aproximativ 60% din zborurile de pe Aeroportul Chifeng și 50% din Aeroportul Baotou au fost anulate duminică din cauza vizibilității slabe, conform aplicației de informații de zbor Umetrip.

Condițiile nu au furat entuziasmul turiștilor din Beijing, mulțimile mergând în locuri precum Muzeul Palatului și Parcul Yuyuantan. Wang Ji, directorul Beijing Climate Center, a fost citat de publicația numită spunând că este rar să fi avut două furtuni mari de nisip în mai puțin de două săptămâni.

Capitala chineză a înregistrat doar una în tot anul trecut. Centrul Național de Meteorologie a declarat că furtuna de nisip care a lovit nordul țării la începutul lunii a fost cea mai gravă din ultimul deceniu, 12 provincii fiind acoperite cu nisip galben și praf, potrivit scm.com. 

Beijingul este amenințat de noi furtuni de nisip în aprilie

Administrația de Meteorologie din China a anunțat că Beijingul s-ar putea confrunta și cu alte furtuni de nisip pe parcursul lunii aprilie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile de anul acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI