Femeie din Cluj, moartă în ATI la 2 luni de la rapelul Pfizer. Ce au descoperit medicii despre plămânii ei

Femeie din Cluj, moartă în ATI la 2 luni de la rapelul Pfizer. Ce au descoperit medicii despre plămânii ei
Caz Cluj: o femeie a murit în secția ATI la două luni de la rapel

O femeie din Cluj a încetat din viață la două luni de la rapelul Pfizer. Aceasta și-a găsit sfârșitul în secția de Terapie Intensivă. Ce au descoperit medicii în plămânii ei și care sunt explicațiile lor în urma tragicului eveniment?

Caz Cluj: o femeie a murit în secția ATI la două luni de la rapel

Caz rar la Cluj! O femeie în vârstă de 70 de ani care a fost vaccinată complet cu Pfizer a murit recent în secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Turda, după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19 la două luni după rapel.

Cazul este unic pentru că persoana avea rapelul făcut în luna februarie, ulterior testată pentru anticorpi după vaccin, având un număr considerabil – 6700. Mai există infectări cu COVID-19 după rapel, dar până acum au fost indicate doar forme moderate.

Cum s-a ajuns ca persoana vaccinată cu ambele doze în stare critică?

  • Directorul medical de Spital, Andrașoni Victor: „Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu Covid și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit.  A venit cu insuficiență respiratorie acutizată, avea un plămân voalat cu leucocitoză, cu însemne de infecție bacteriană, cu elemente de sepsă bacteriană și cu complianță pulmonară redusă. Avea anumite elemente care nu corespundeau unei infecții Covid clasice. A făcut insuficiență cardio-circulatorie acută, insuficiență multiplă de organe, detresă respiratorie severă.”
  • Managerul spitalului, doctorul Stănilă Ovidiu, a transmis că: „Nu am o explicație, iar colegii mei infecționiști nu se pronunță deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz.”

Sergio Habago, unul din medicii care au tratat-o, susține că după testul PCR i-au fost făcute cel puțin alte patru teste antigenige – toate negative. Aceasta a fost intubată, ventilată, iar în ultimă instanță specialiștii au sesizat căderea tuturor organelor. În certificatul de deces ar putea apărea COVID-19 pentru că a ieșit positiv la ultimul test PCR.

Părerea unui specialist

„Poate că a jucat un rol cândva, dar nu cred că de Covid a murit. Părerea mea este că este vorba despre o infecție veche, s-a vaccinat apoi și a ieșit acest test PCR. Nu putem spune niciodată că s-a vaccinat și a murit”, a detaliat specialistul, pentru g4media.ro.

În Cluj au mai fost înregistrate încă două cazuri de infectare post rapel după vaccinul Pfizer, dar ambii pacienți suferă forme ușoare, arată conducerea spitalului. De asemenea, au mai existat și cazuri de infectare cu coronavirus după prima doză de Astra-Zeneca.