13 nov. 2020 | 13:14

Atenție, români! Boala care dublează riscul de deces în cazul infectării cu COVID-19

Știri generale
Atenție, români! Boala care dublează riscul de deces în cazul infectării cu COVID-19
Ce boală dublează riscul infectării cu COVID-19

Ce boală dublează riscul de deces în cazul infectării cu COVID-19? Cei cu un istoric medical precar sunt țintele sigure ale virusului care continuă să facă mii de victime la nivel mondial zilnic. La ce trebuie să fie atenți oamenii?

Infectare cu COVID-19: Ce boală dublează riscul de deces în cazul în care ai coronavirus?

Vremurile în care trăim sunt cu atât mai sensibile pentru cei care au un istoric medical problematic. Cei mai mulți dintre specialiști au ieșit la rampă să clarifice o situație – virusul în sine nu este unul ucigaș, decât în cazul celor cu comorbidități, tocmai pentru că ei sunt gazda cea mai bună. Desigur că virusul nu triază persoanele pe care le atacă, dar impactul său se resimte în special în cazul celor unde trupul e deja slăbit și cuprins și de o altă afecțiune. Aceia au parte de simptome dure și riscă decesul. Conform unui studiu, diabetul dublează riscul de deces în cazul infectării cu COVID-19. Pacienții cu o altfel de problemă de sănătate sunt într-un pericol mai mare, arată revista medicale „The Lancet”, relatează dpa, citat de ciare.com. Analiza arată „vulnerabilitatea persoanelor cu diabet in timpul unei urgente de sanatate publica a devenit evidenta prin riscul de cel putin doua ori mai crescut de a dezvolta forma severa a bolii sau chiar de deces” după contractarea noului virus.

Potrivit cifrelor oficiale adunate de Universitatea Johns Hopkins, aproximativ 1.3 milioan de persoane au murit în urma infectării cu COVID-19. „Persoanele cu un diabet slab controlat, comorbiditati sau ambele sunt in mod special vulnerabile la COVID-19”, au afirmat medici din mai multe țări printre care: Australia, China, Africa de Sud și Statele Unite. În anul 2019, aproximativ 463 de milioane de adulți erau afectați de diabet. Tot anul trecut, aproximativ 4.6 milioane de persoane au murit „ca urmare a acestei afectiuni si a complicatiilor sale”, potrivit echipei de cercetare, care include oameni de stiinta de la Universitatea Chineza din Hong Kong si de la Imperial College London.

Ce boală dublează riscul de deces în cazul infectării cu COVID-19. Medicii arată ultimul studiu

Ce boală dublează riscul de deces în cazul infectării cu COVID-19. Medicii arată ultimul studiu

Categorii de pacienți cu risc

Din aceste categorii fac parte:

•Pacientii cu afectiuni cardiovasculare

•Pacientii cu hipertensiune arteriala

•Pacientii cu afectare coronariana

•Pacientii cu afectiuni respiratorii preexistente (bronhopneumopatie cronica obstructiva – BPOC, bronsite cronice, astm bronsic, fibroza pulmonara)

•Pacientii cu diabet zaharat (in special cei cu forme necontrolabile)

•Persoanele cu varsta inaintata

Sfaturi
In primul rand, este obligatoriu ca acesti pacienti sa isi urmeze cu strictete tratamentul cronic preexistent. Astfel, vor putea avea o stabilitate a bolii si vulnerabilitatea va fi mai redusa. In cazul in care simptomele de baza se modifica, pacientii trebuie sa apeleze medicul specialist sau medicul de familie, sa ceara ajutor si sa ramana sub observatie. In aceasta perioada, pacientii pot beneficia de sprijinul si sfaturile medicilor fie prin consultatii online, fie prin examinare la cabinet, atunci cand medicul considera ca situatia o impune. (Sursa: medlife.ro)

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro