Femeie decedată, lăsată în apartament din cauza covid. Ce fac autoritățile din România

Femeie decedată, lăsată în apartament din cauza covid. Ce fac autoritățile din România
Cea mai neagră zi din România. 50 de morți în doar 24 de ore

Un caz șocant în Capitală. O femeie decedată a fost lăsată în apartament de teama COVID-19.

Ce fac autoritățile în cazul unei femei decedate, lăsată în apartament din cauza coronavirusului

După ce a decedat din cauza COVID-19, o femeie din București a fost lăsată în apartament. Fiica acesteia cere cu disperare ajutor. Din cauza birocrației și a fricii de virus, instituțiile statului refuză să se implice. Medicina legală și DSP pasează responsabilitățile de la una la cealaltă.

Fiica femeii cere ajutorul. Aceasta a oferit un interviu în care explică situația prin care este nevoită să treacă, deoarece nimeni nu vrea să se ocupe de caz.

„Cei de la 112 au venit, cei de la SMURD au constatat decesul și mi-au lăsat o hârtie cu EKG-ul. Au spus că au chemat un echipaj de poliție, care este în fața blocului și așteaptă pe cineva de la DSP. Noi suntem izolate din data de 27, de când a fost ridicat soțul meu de acasă, el fiind confirmat sâmbătă noapte pozitiv.”, a declarat femeia.

Documentul pentru înmormântare

Aceasta a fost sfătuită să stea în casă și să aștepte. Ea trebuie să obțină un document cu ajutorul căruia să își înmormânteze mama, dar pentru acest lucru trebuie să meargă în provincie.

Poliția Română
Femeie decedată, lăsată în apartament din cauza covid. Ce fac autoritățile din România

”Mi s-a spus să stau în casă. Ca să obțin un document pentru înmormântare, un document ca să mă pot deplasa în provincie, că acolo trebuie să o îngrop. O derogare, ceva, ca să pot să plec pentru că e sunt declarată izolată!De la DSP mi-au spus să le trimit un email și să declar că sunt contact direct și să obțin de la ei o derogare ca să pot să merg să îmi îngrop mama. Stau cu mortul în casă și nu mă îndrumă nimeni”, a mai povestit femeia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI