Femeie de 55 de ani, moartă de covid-19. Cum și-au bătut joc medicii de ea: „S-a dus pe picioare și s-a întors în sicriu“

Femeie de 55 de ani, moartă de covid-19. Cum și-au bătut joc medicii de ea: „S-a dus pe picioare și s-a întors în sicriu“
Femeie de 55 a fost spitalizată două săptămâni la Balș FOTO: site-ul oficial al Spitalului orășenesc Balș

O femeie a murit într-un spital din Capitală, aceasta avea 55 de ani și nu suferea de nici o altă boală. Familia acesteia acuză că nu i s-a acordat îngrijirea necesară în primul spital în care a fost tratată.

Cum a murit femeia de 55 de ani. Ce au făcut medicii

Georgeta Vîlceloiu din Balș, județul Olt, care nu era în evidență cu nici o altă boală, s-a prezentat împreună cu soțul ei la Spitalul Orășenesc Balș pe data de 17 septembrie, cu simptome respiratorii. De aici, s-a ajuns în trei săptămâni la moartea femeii.

Familia Georgetei Vîlceloiu acuză acum doctorul care a tratat-o la spitalul din orașul Balș pentru faptul că nu ar fi cerut la timp transferul la un spital superior. Femeia a trecut prin trei spitale în trei săptămâni. În ultimele două ar fi ajuns însă prea târziu.

„Pe 17 septembrie s-a dus pur și simplu, pentru că avea frisoane și o stare de rău, să-și facă testul la spitalul din Balș. Și a ieșit pozitiv. A stat internată 14 zile la Balș, cu trei radiografii făcute, doamna doctor care se ocupa de caz cred că nu știa să-i citească radiografiile. Mama mea cu tatăl meu împreună au mers, dimineață la ora 9,00, au făcut testul. Au ieșit ambii pozitivi și au stat internați 14 zile.

După 14 zile de tratament, ce tratament nu știu, lu’ taică-meu i-au dat drumul, pe 30 adică. Iar pe 30, pe mama au mutat-o la Spitalul Caracal, stând până pe 2 octombrie. Iar pe 2 a plecat la Spitalul Colentina“, a rezumat fiul femeii Georgetei Vîlceloiu.

La Caracal, medicii au depistat că plămânii femeii erau ”terminați 90%”

Pe data de 30 septembrie , soțul femeii a fost externat, vindecat, în timp ce femeia a fost transferată la Spitalul Municipal Caracal, spital care tratează și cazurile grave de coronavirus. Femeia avea făcute deja trei radiografii și ajunsese să i se administreze oxigen, însă pe o mască obișnuită, pentru că spitalul din Balș nu are paturi de Terapie intensivă pentru COVID-19.

La Caracal au trimis-o ei și apoi am intervenit să o trimitem la Colentina. Așa a decis doamna doctor care se ocupa de caz. Dacă a avut bănuieli că nu e în regulă?! În momentul în care ai bănuieli că nu e în regulă, îți face una (o radiografie – n. red.), vede că nu ești în regulă, îți face pe a doua, nu ești în regulă, îți face pe a treia, nu ești în regulă, şi-ţi dă drumul imediat.

I-au dat drumul după 14 zile. Nu i-au făcut-o pe ultima în ultima zi, iar medicii de la Caracal, încă era și avea un pic de putere în ea mama mea, i-au făcut tomograf. Medicii de la Caracal atunci au depistat că plămânii mamei mele erau terminați 90% și că starea de foarte rău a ei e de 10 zile, nu e din ziua când a ajuns acolo“, a mai menționat fiul, potrivit Adevărul.ro.

Cum și-au bătut joc medicii
FOTO: site-ul oficial al Spitalului orășenesc Balș

Fiul femeii are de gând să le ceară socoteală

Fiul femeii, singurul copil al familiei, susține că vrea să se îndrepte acum către spitalul care (crede el) i-a diminuat șansele mamei sale să supraviețuiască.

”Clar că am de gând să le cer socoteală. Știți ce înseamnă caz de malpraxis, nu? Omul se duce pe picioare şi se întoarce în sicriu în 3 săptămâni. Asta e, să se ducă la pensie, că e bătrână, e pensionară! (…) Durerea mea cea mai mare e pierderea mamei, în primul rând. Iar următoarea durere e că nu i s-a dat drumul la timp de la Spitalul Balș.

Eu dau vina pe Spitalul Balș că nu și-a făcut datoria. Cum să ții un om grav atâtea zile, în momentul în care în Spitalul Balș nu ai tratament? Tratament pentru SIDA? Păi, mama mea a avut SIDA vreodată? Îi administrezi tratamentul pentru COVID, nu pentru SIDA. După ce făcea tratamentul cu Kaletra era amețită și îi era foarte rău 4-5 ore. Iar pe mama mea asta a distrus-o“, a mai spus fiul femeii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI