03 mai 2019 | 12:53

Descoperirea revoluționară din medicină care ar putea da tratamentul ideal pentru SIDA

Știri generale
Descoperirea revoluționară din medicină care ar putea da tratamentul ideal pentru SIDA
SIDA ar putea fi eradicată

O descoperire revoluționară din domeniul medicinei ar putea da tratamentul ideal pentru SIDA. Rezultatele unui studiu recent au arătat că o persoană a cărei infecție cu HIV a fost suprimată de medicamente antiretrovirale nu mai prezintă risc de infecție pentru alți indivizi.

Studiul a fost efectuat pe 1.000 de cupluri din Europa, în care unul dintre parteneri avea HIV și i s-a dat tratament pentru suprimarea virusului. S-a constatat că partenerii sănătoși nu au fost infectați de cei bolnavi, chiar dacă au făcut sex fără prezervativ. Au fost, totuși, 15 persoane care au fost infectate, dar s-a constatat că au luat virusul de la alte persoane purtătoare, nu de la partenerii care au fost tratați.

Ar putea fi eradicată SIDA?

Este vorba despre un mare succes în medicină. Dacă toate persoanele infectate cu HIV vor fi tratate, ele nu vor mai infecta alte persoane, deci SIDA ar putea fi eradicată.

„Este fantastic! Problema este aproape rezolvată. Descoperirea noastră arată că riscul de transmitere a virusului HIV de la bărbații gay care au primit tratament antiretroviral este zero. Aceasta poate pune capăt transmiterii virusului și stigmatizării persoanelor care sunt infectate. Acum trebuie să ne concentrăm pe facilitarea accesului celor care poartă virusul la testare și tratament eficient”, a declarat prof. Alison Rodgers, de la University College London.

În anul 2017, în întreaga lume erau 40 de milioane de persoane seropozitive, dintre care 21,7 milioane se aflau sub tratament cu medicamente antiretrovirale.

„Nu este ușor ca oamenii să își facă testul HIV sau să aibă acces la tratament. În aceste condiții, teama, stigmatizarea și homofobia compromit tratamentul anti-HIV. Diagnosticarea infecției cu HIV este dificilă în stadiile incipiente, când transmiterea este foarte eficientă. Această limitare compromite tratamentul ca strategie de prevenție”, a declarat Myron S. Cohen, de la UNC Institute for Global Health and Infectious Diseases, din Chapel Hill, Carolina de Nord.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro