27 mart. 2024 | 16:37

Femeia din umbra Familiei Regale Britanice. A reapărut recent în lumina reflectoarelor, dar probabil că nu ai recunoaște-o

News
Femeia din umbra Familiei Regale Britanice. A reapărut recent în lumina reflectoarelor, dar probabil că nu ai recunoaște-o
Femeia din umbra Familiei Regale Britanice. A reapărut recent în lumina reflectoarelor, dar probabil că nu ai recunoaște-o

Familia Regală din Marea Britanie este cunoscută pretutindeni, dar cine este femeia din umbra acesteia? Apare mereu în lumina reflectoarelor, mai ales de când Kate Middleton și Regele Charles s-au retras, dar puțini se întreabă de unde e și ce rol are ea acolo. Este foarte apropiată de Regina Camilla.

Cine este mâna dreaptă a Familiei Regale

Regele Charles și Kate Middleton au dispărut de ceva vreme, având în vedere că sunt supuși unor tratamente pentru bolile de care suferă. Cei doi s-au retras din responsabilitățile regale, dar în urma lor au lăsat oameni serioși, care se asigură că totul este pus la punct.

În ultima vreme, printre cei care au fost văzuți la evenimente regale se numără și Ducesa de Gloucester. Puțini o cunosc, însă ea face parte din Familia Regală încă din 1972, când s-a logodit cu Prințul Richard. De atunci, a participat la numeroase evenimente regale importante.

A rămas, însă. într-o oarecare umbră, în ciuda faptului că a participat la aproximativ 5.000 de angajamente remarcabile în cei 40 de ani de activitate. Ducesa, , de origine daneză, a reapărut recent în lumina reflectoarelor după ce a participat la câteva întâlniri recente alături de Regina Camilla.

De curând, chiar pe 12 martie, a mers cu Regina Camilla și Regina Belgiei la Palatul Buckingham pentru a marca Ziua Internațională a Femeii. În februarie, ea a ajutat-o ​​pe Camilla să înmâneze universităților și colegiilor premiile The Queen’s Anniversary.

Ducesa Birgitte are o viață modestă și retrasă

Este un membru important al Familiei Regale, are o realție foarte bună cu Regina Camilla și la fel de apropiată a fost și de regretata Regina Elisabeta. Cu toate acestea, nu a oferit niciodată un interviu și a preferat să stea departe de atenția publică și să își facă meseria în liniște.

Cu toate acestea, are un stil de viață foarte activ și este foarte implicată. Conform presei străine, ea are un portofoliu extins de peste 60 de organizații caritabile, cărora le dedică o mare parte din timp și pe care încearcă să le ajute semnificativ și le promovează din plin.

Ducesa de Gloucester ar fi participat la nu mai puțin de 5000 de evenimente ale Familiei Regale. A fost martoră a celor mai importante întâmplări din viața acestia, precum logodne, premieri importante sau încoronări.

Birgitte Eva van Deurs-Henriksen, pe numele ei real, este fiica unui modest avocat din Odense. Aceasta nici nu se aștepta la un asemenea succes, dar viața ei s-a schimbat complet din 1972. A devenit o persoană importantă, a devenit prințesă, dar a preferat să stea, oarecum, deoparte.

Are o colecție de bijuterii impresionantă, pe care oricine ar fi invidios. Se spune că are la fel de multe obiecte prețioase precum regretata Regina Elisabeta, verișoara ei prin alianță, de care era foarte apropiată.

Actuala Ducesă de Gloucester a moștenit șapte dintre cele mai luxoase coroane, precum și coroana ei de prințesă. Ea și soțul ei le poartă la banchete de stat și în călătoriile în străinătate ca reprezentanți ai Coroanei britanice.

Cine este Prințul Richard

Deși nu este unul dintre membrii prea celebri ai familiei regale, vărul regretatei Regine, Prințul Richard, soț al ducesei, este și el un membru activ. La rândul lui, a participat la peste 2000 de angajamente.

Ducele este președinte al multor organizații de caritate, acoperind o gamă diversă de cauze și interese, de la ASH (Acțiunea pentru Sănătate și Antifumat) la Asociația Britanică a Prietenilor Muzeelor, Societatea Britanico-Mexicană sau chiar Spitalul St. Bartholomew și Asociația Homeopată Britanică și Societatea Japoneză.

Ducele de Gloucester a călătorit extensiv în străinătate în sprijinul organizațiilor cu care este asociat. Alteța Sa Regală a reprezentat-o pentru prima dată pe Regina Elisabeta a II-a în străinătate în 1970, la nunta Prințului Moștenitor Birendra al Nepalului.

Ducele a participat ulterior la ceremoniile de independență ale Seychelles, Insulelor Solomon, St. Vincent și Grenadine și Vanuatu. Tot acesta a reprezentat-o pe Majestatea Sa la funeraliile Regelui Tupou V al Tonga în martie 2012 la Vatican pentru inaugurarea Papei Francisc pe 19 martie 2013 și în Coreea de Sud pentru cea de-a 60-a aniversare a semnării Armistițiului din Războiul Coreean, în iulie 2013.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Capital.ro
Ingredientul banal care îți face mobila din bucătărie să strălucească. Trucuri pentru curățenia de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro