Femeia de serviciu care a dat mopul pe scaunul de edil. Până și ea a fost uimită că lumea a votat-o!

Femeia de serviciu care a dat mopul pe scaunul de edil. Până și ea a fost uimită că lumea a votat-o!
Femeia de serviciu care a dat mopul pe scaunul de edil. Până și ea a fost uimită că lumea a votat-o!

Caz de-a dreptul uluitor! În ultimii patru ani, Marina Udgodskaya a tot frecat și spălat cu mopul birourile clădirii administrative din Povalikhino, o localitate rurală din Rusia. În prezent, după 35 de ani în industria curățeniei, aceasta șterge preful pentru a se așeza în scaunul de edil al localității, relatează BBC.

Femeia de serviciu care a dat mopul pe scaunul de edil

Când nimeni nu a mai vrut să candideze împotriva lui Nikolai Loktev, ce este înregistrat în partidul pro-Kremlin, Rusia Unită, edilul a convins-o pe Marina Udgodskaya să se înregistreze ca și rivală pentru a asigura numărul minim necesar de doi candidați.

Astfel, femeia s-a înregistrat în cursă, pentru ca Loktev să fie reales, însă lucrurile nu au decurs conform planului.

”Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu va vota pentru ea și va rămâne în funcție. Dar oamenii s-au săturat și au ales-o pe Marina Udgodskaya”, a declarat o membră al comisiei electorale locale din Povalikhino pentru BBC.

”El a fost stupefiat, ea a fost uimită”, a spus o femeie, care nu a vrut să își dezvăluie identitatea.

Ea a mai spus că personal l-a auzit pe Loktev cum i-a propus femeii care se ocupa de curățenie să candideze împotriva lui.

A fost uimită când oamenii au votat-o

De atunci, Marina Udgodskaya a încetat să mai răspundă la telefon, însă într-un interviu s-a descris drept o candidată ”falsă” care nu este ”pregătită” pentru o asemenea promovare.

”Nu credeam că oamenii chiar vor vota pentru mine”, a declarat aceasta. ”Nu am făcut nimic”, a mai adăugat ea.

Chiar și așa, Marina Udgodskaya a câștigat postul cu 62% din voturi, în timp ce contracandidatul său a obținut doar 34%.

Unii declară că rezultatul scrutinului este un protest împotriva partidului Rusia Unită, care scade în sondaje. În Kostroma, unde se află Povalikhino, partidul a obținut doar 32% din voturi pentru Parlamentul regional. Însă până când va intra în noul rol, Marina Udgodskaya va continua să facă curățenie.

„Cred că va face față. Tot satul o va ajuta. Însă trebuie să mai învețe”, a declarat Loktev.

„În mod clar, oamenii doreau schimbarea”, a conchis fostul polițist în vârstă de 58 de ani.

Chiar dacă ar vrea să renunțe la postul său de primar, Udgoskaya nu mai are încotro: dacă ar refuza acest rol, Partidul Pensionarilor care o susține a transmis că ea va trebui să achite din propriul buzunar întreaga sumă necesară pentru a se repeta alegerile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI