Femeia care l-a „executat” pe Radu Mazăre. Cu ce misiune a fost trimisă în Madagascar

Femeia care l-a
Fratele lui Radu Mazăre susține că fostul edil a fost "trădat"

Ies la iveală tot mai multe detalii legate de reținerea lui Radu Mazăre în Madagascar și extrădarea lui în România. Fostul primar al municipiului Constanța ar fi fost „execuat” de o femeie în care a avut mare încredere. Ar fi vorba despre Lăcrămioara Toader, consulul onorific al României din Madagascar.

Ce legătură este între Radu Mazăre și femeia care l-a „executat”

Lăcrămioara Toader este mama partenerului de afaceri al lui Radu Mazăre, care în 2012 l-a ajutat să închirieze un teren în Madagascar, pe care ulterior a construit un complex turistic. Informația publicată de Rise Project în 2017 este confirmată de Serge Rameau, consulul onorific al Madagascarului la București.

„Doamna Toader l-a ajutat cu bună-credință pe Radu Mazăre când a venit în Madagascar. Înainte să fie numită consul onorific, a avut un acord de afaceri cu Radu Mazăre. Fiul ei, Dorin, a cumpărat pământ pentru Radu Mazăre, pentru că străinii nu pot cumpăra terenuri în Madagascar. I-a închiriat pe 99 de ani terenul lui Radu Mazăre și a supervizat construcția complexului turistic pe care îl deține. Relația lor s-a destrămat însă, în termeni neamicali”, a declarat Serge Rameau în cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă.

Lăcrămioara Toader, consulul onorific al României din Madagascar.
Lăcrămioara Toader, consulul onorific al României din Madagascar

Fratele lui Radu Mazăre susține că fostul edil a fost „trădat”

Lăcrămioara Toader a fost numită consul onorific al României în Madagascar pe 28 martie 2019 chiar de către Guvernul Dăncilă. Mihai Mazăre, fratele fostului primal al Constanței, susține că acesta se afla de aproape 3 ani în relații de dușmănie cu consulul onorific în Madagascar, a cărui familie ar fi amenințat să preia afacerea lui Mazăre din statul malgaș, și i-ar fi cerut bani în repetate rânduri. Ultima solicitare ar fi fost de 80.000 de euro.

Mihai Mazăre a mai spus că Lăcrămioara Toader ar fi făcut presiuni ca fratele său să fie extrădat din Madagascar în România.

„Să știți că doamna consul a fost prezentă permanent și la procuratură, și la pușcărie, și la Interpol… Chiar avocații ne-au întrebat ce-i cu doamna asta de este așa activă și pune așa mare presiune ca Mazăre să fie extrădat”, a declarat Mihai Mazăre la România TV.