Cum arată celula în care este închis Radu Mazăre și în ce condiții stă în penitenciarul Rahova. FOTO

Cum arată celula în care este închis Radu Mazăre și în ce condiții stă în penitenciarul Rahova. FOTO
Radu Mazăre stă singur în celulă la Penitenciarul Rahova

Radu Mazăre este încarcerat în Penitenciarul Rahova, într-o celulă aflată în vecinătatea celei în care a fost închis fostul președinte ANAF, Sorin Blejnar. Marți, fostul primar al municipiului Constanța a fost scos pentru prima dată din penitenciar pentru a fi dus în fața judecătorilor de la Curtea Supremă.

Autoritățile din Madagascar l-au extrădat, luni, pe Radu Mazăre, pe numele căruia fusese emis un mandat internațional de arestare. Acesta a fost urcat într-un avion cu destinația Paris, unde a fost mutat într-o cursă Tarom cu destinația București. Pe Aeroportul Otopeni a fost așteptat de o dubă de la Administrația Națională a Penitenciarelor, care l-a preluat și l-a transportat la Penitenciarul Rahova.

Radu Mazăre a fost plasat în carantină, într-o celulă aflată lângă cea în care a stat Sorin Blejnar. El a fost consultat de un medic, care l-a declarat clinic sănătos și a constratat că nu a consumat droguri.

Penitenciarul Rahova
Penitenciarul Rahova

Radu Mazăre stă singur în celulă la Penitenciarul Rahova

Marți dimineață, fostul edil a luat micul dejun (brânză, marmeladă și ceai), iar ulterior a servit primul prânz în închisoare (ciorbă de legume și iahnie cu cârnați). A fost transportat cu o dubă la Curtea Supremă, unde a depus o cerere de contestație în anulare la condamnarea primită, iar apoi va fi dus din nou în detenție. La cina din această seară va servi ghiveci de legume.

Perioada de carantină durează 21 de zile, după care Radu Mazăre va fi transferat într-un penitenciar din apropierea domiciliului său. Mai mulți politicieni au fost închiși de-a lungul timpului în Penitenciarul Rahova și s-au plâns de celulele insalubre, unele dintre ele fără geamuri și fără încălzire.

Celula de carantină
Celula de carantină
Carantină, Penitenciarul Rahova
Carantină, Penitenciarul Rahova

Penitenciarul de Maximă Siguranță București Rahova este situat la 8 km de centrul capitalei, pe șoseaua spre Alexandria. Construcția sa a început în anul 1991 pe amplasamentul vechiului penitenciar care a funcționat la o capacitate de 2250 persoane, începând cu 1973 până în anul 1988 când a fost demolat. Darea în folosință a celui actual s-a făcut în etape începând cu anul 1997. Perimetrul total atribuit este de 92.200 mp din care s-a construit și împrejmuit o suprafață de 62.100 mp.