FBI cere ajutorul cetățenilor, în cazul celui mai prolific criminal în serie din toate timpurile

FBI cere ajutorul cetățenilor, în cazul celui mai prolific criminal în serie din toate timpurile

Samuel Little a ucis prin ștrangulare 93 de femei pe parcursul mai multor deceni. Această cifră îl pune în fruntea clasamentului când vine vorba de criminali în serie.

Condamnat pe viață pentru trei crime din ani `80, Samuel Little nu a mai avut nimic de pierdut când a început să recunoască în fața autorităților o serie de alte crime pe care le-a comis în trecut. Nu se aștepta însă nimeni să ajungă la o cifră fabuloasă. Se pare însă că Little a reușit să fie mult mai eficient pe parcursul vieții sare în afară în a ucide femei, majoritatea de culoare, prostituate sau dependente de droguri.

Până la ora actuală, dintre cele 93 de femei pe care și le-a adus aminte că ar fi murit sub mâna lui, aproximativ 50 au fost confirmate de anchetatori. Acelea au fost realizate între 1970 și 2005, înainte să ajungă după gratii. „Chiar dacă el este deja în închisoare, FBI crede că este important să găsim dreptate pentru fiecare victimă – să închidem fiecare caz cu putință”, a declarat agenția pe site-ul oficial, care include desene realizate de Little, cu chipurile a 79 dintre femeile strangulate de acesta.

Dacă se confirmă și celelalte crime relatate de Samuel Little, ar fi considerat cel mai prolific criminal în serie care a activat vreodată în Statele Unite ale Americii. Mai mult decât atât, ar putea fi printre singurii bărbați de culoare din acest clasament terifiant.

Little este închis pe viață. A fost condamnat pentru trei crime din anii 1980. De curând însă, a început să mărturisească și alte crime. Acum 18 luni, s-a confesat unui membru din cadrul diviziei Texas Rangers, care îl chestiona în celula sa din închisoarea de stat din Lancaster, California.

Ulterior, a fost solicitată implicarea în caz a celor de la FBI, care au fost cât se poate de transparenți în privința interogărilor.

În înregistrările video publicate de FBI, cu părți ale interogatoriului său, Little pare uneori amuzat, aproape zâmbind, în timp ce își amintește circumstanțele fiecărei crime.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI