Fața neagră a crizei sanitare: mită la Morga din Suceava. Asistenta învinuită: ”Am simțul umorului!”

Fața neagră a crizei sanitare: mită la Morga din Suceava. Asistenta învinuită: ”Am simțul umorului!”
O asistentă de la Morga din Suceava, acuzată că ia mită

O asistentă de la Morga din Suceava este acuzată de luare de mită. Peisajul deja sumbru și extrem de revoltător de la Suceava se completează cu un act ilegal. Reacția cadrului medical învinuit este șocantă. Ce spune aceasta în apărarea sa?

Asistentă de la Morga din Suceava, acuzată de luare de mită

O asistentă de la morga Spitalului Suceava are în spate acuzații grele. Oamenii susțin că li s-au pretins bani pentru ca trupurile neînsuflețite ale celor dragi să fie ridicate. Cadrul medical neagă vehement afirmațiile acestora. Cu toate astea, trei suceveni vin cu detalii realistice care întăresc povestea lor. Aceștia susțin că li s-a sugerat să lase câte 100 de lei într-o cutie de culoare neagră de la morga Spitalului în momentul în care au venit să ridice trupurile neînsuflețite ale rudelor. Sumele erau atenții pentru angajații de la morgă.

De asemenea, oamenii mai subliniază că ori au obținut cu greu obiectele personale ale defuncților, după scandaluri imense, ori s-au făcut definitiv dispărute. Vasile Costeniuc, fost polițist, acuză că pe lângă faptul că a fost nevoit să plătească 100 de lei pentru un serviciu care era, de fapt, gratis, nici nu a recuperat telefonul tatălui său care s-a stins din viață la spital. Fostul om al legii susține că persoana la care ajunge „taxa pe mort” este asistenta Mariana Ficiuc.

„Taxă pe mort” la Suceava. Ce spune asistenta învinuită?

„Lucrez în morgă şi am şi spiritul umorului”

„Şi acum, dacă veniţi, sunt două cutii. Într-o cutie neagră sunt bunuri rezerve şi într-o cutie de pantofi sunt telefoanele noastre pentru că noi lucrăm cu COVID-19. Mai sunt nişte bomboane, încărcătorul. El vede telefoanele noastre(n.red persoana care a venit să ridice cadavrul), noi mergem să scoatem mortul şi el spune: „astea ce sunt?”. Şi se repede la cutie. Eu spun: aia este cutia milei. Dar, am glumit. Lucrez în morgă şi am şi spiritul umorului”
Mariana Ficiuc, asistenta învinuită