Fata care suferă de o boală rară. Șocul plăcut apare abia când își deschide ochii

Fata care suferă de o boală rară. Șocul plăcut apare abia când își deschide ochii
Amina Ependieva, fata care a devenit celebră pentru felul în care arată atunci când deschide ochii

Imaginile cu o puştoaică de doar 11 ani fac înconjurul lumii. Motivul?! Suferă de o boală care o face să fie cu totul specială atunci când deschide ochii. Trebuie să vezi şi tu aceste fotografii!

Amina Ependieva, fata care uimeşte când îşi deschide ochii

Are 11 ani, este din Cecenia şi este cunoscută în întreaga lume pentru felul în care arată. Poate fi oricând confundată cu o păpuşă, însă Amina Ependieva suferă de o boală rară care o face să arate precum Albă-ca-Zăpada. Mai exact, aceasta a fost diagnosticată cu albinism, iar asta a făcut ca ochii ei să aibă culori diferite: unul este albastru, celălalt căprui. De asemenea, părul său este alb, iar tenul este foarte deschis la culoare.

Puştoaica a fost descoperită de Amina Arsakova, o fotografă căreia îi place să surprindă frumuseţea aparte. Iar tânăra este cu siguranţă o persoană specială, trăsăturile sale fiind unice.

„În căutarea frumuseţii, am avut iarăşi parte de succes”, a scris artista.

Deşi Amina Ependieva nu are cont de Instagram, aceasta a devenit celebră în întreaga lume datorită portretelor realizatate de fotografă. Conform acesteia, adolesecenta îşi trăieşte viaţa departe de mediul online şi încearcă să îşi concentreze atenţia pe lucruri normale vârstei sale.

Amina Ependieva, fata care a devenit celebră pentru felul în care arată atunci când deschide ochii
Amina Ependieva, fata care a devenit celebră pentru felul în care arată atunci când deschide ochii

Reacţii în lanţ la vederea imaginilor

Aşa cum era de aşteptat, internauţii au fost impresionaţi de Amina, aceştia lăsând mii de comentarii în care o felicitau pentru felul în care arată. Cei mai mulţi s-au mirat de frumuseţea sa, ba chiar i-au recomandat să înceapă cât de curând o carieră în modelling. Succesul ar fi garantat, spun admiratorii fetei.

Nu ar fi singurul model care suferă de această afecţiune. Nariyana, o fetiţă de 12 ani din Siberia, este celebră în toată lumea. Thando Hopa este un alt exemplu. Originară din Africa, cu părinţi negri, tânăra este mai albă decât ţi-ai putea închipui vreodată. A fost numită “Zeru-Zeru” (copilul diavolului), însă nimic nu a descurajat-o. A făcut Facultatea de Drept şi a devenit un model renumit la nivel mondial.

Albinismul este o boală genetică, fiind caracterizată prin producerea unei cantităţi de melanină foarte mici sau chiar prin absenţa acestui pigment la nivelul tegumentului, al părului şi al ochilor. Albinismul poate fi recunoscut uşor, persoanele cu această afecţiune având o paloare caracteristică, încă de la naştere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI