Facebook și Instagram, decizie radicală. Ce se întâmplă acum pe platformele de socializare

Facebook și Instagram, decizie radicală. Ce se întâmplă acum pe platformele de socializare
Decizia radicală a rețelelor de socializare. Facebook și Instagram elimină acest detaliu

Facebook și Instagram vine cu o nouă modificare în rândul abonaților săi. Aceștia vor elimina un detaliu. Despre ce este vorba și care e anunțul venit din partea rețelelor de socializare?

Decizia radicală a rețelelor de socializare. Facebook și Instagram elimină acest detaliu

Două dintre cele mai iubite și cunoscute rețele de socializare elimină toate conturile legate de mișcarea „QAnon”. Facebook și Intagram au anunțat retragerea de pe platforme a conturilor, paginilor sau grupurilor care susțin și răspândesc mișcarea cospiraționistă „QAnon”. Decizia a fost luată în contextul în care numărul oamenilor din această inițiativă de extrema dreaptă pro-Trump a explodat odată cu apropierea alegerilor prezidențiale americane care sunt preconizate pe data de 3 noiembrie, relatează AFP. Gigantul de social media a luat poziții de multe ori împotriva „QAnon”, fiind chiar acuzat cu regularitate de societatea civilă că nu luptă suficient împotriva entităților care propagă ură. De data asta, lucrurile sunt cu mult mai stricte, iar măsurile mai drastice. Toate grupurile, chiar și cele care nu au conținut violent vor fi suprimate în cazul în care sunt asociate cu această mișcare, a mai precizat în cadrul unui comunicat compania care are sediul în California. ‘În timp ce noi eliminam conţinuturi legate de QAnon, care celebra şi susţinea violenţa, am văzut alte conţinuturi (ale mişcării) despre alte forme de pericol în viaţa reală’, relatează reţeaua socială.

Ce informații relevă în continuare Facebook?
‘afirmaţii potrivit cărora anumite grupuri de persoane s-ar afla la originea incendiilor de pădure de pe coasta de Vest (a SUA)’ Facebook a retras în luna august aproximativ 800 de grupuri, 100 de pagini și 1.500 de publicități legate direct de mișcarea precizată. ’Am văzut creşterea grupărilor care, chiar dacă nu organizează în mod direct violenţele, celebrează actele de violenţă, arată că deţin arme şi sugerează că le vor utiliza sau au fani susceptibili la un comportament violent″, a explicat apoi grupul tehnologic californian.

Ce spune Donal Trump?

Întrebat despre „QAnon”, președintele Statelor Unite ale Americii a mărturisit că a văzut înainte de toate că „oameni care iubesc țara noastră”. ‘Nu ştiu prea multe despre ei. Am înţeles că mă plac foarte mult, ceea ce apreciez’, a adăugat Donal Trump.

Mișcarea QAnon, eliminată din rădăcini de Facebook și Instagram
Mișcarea QAnon, eliminată din rădăcini de Facebook și Instagram

Oponența

Grupul „QAnon” nu e singurul care răspândește teorii ale conspirației, pentru că același lucru se petrece în în tabăra unor cetățeni care susțin oponența. Mulți membri ai Partidului Democrat și vedete de la Hollywood, cred că președintele „și-a falsificat” diagnosticul din mai multe motive. „Sincer, când un om minte atât de mult, mă înșel când îmi imaginez un alt strigăt fals pentru o surpriză din octombrie? Că Trump pretinde un test pozitiv, se va prezenta ca asimptomatic sau se va pretinde vindecat cu înălbitor, apoi va respinge COVID din nou ca o farsă democratică? Mă înșel, nu?” a scris pe Twitter scenaristul David Simon, critic de seamă al președintelui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI