Fanii români au schimbat tactica, după ce Simona Halep s-a retras de la Rogers Cup. Organizatorii nu au mai văzut așa ceva

Fanii români au schimbat tactica, după ce Simona Halep s-a retras de la Rogers Cup

Fanii români au schimbat tactica după ce Simona Halep s-a retras de la Rogers Cup și i-au impresionat pe organizatorii turneului. Suporterii și-au îndreptat atenția către Bianca Andreescu, sportiva canadiană de origine română, pe care au susținut-o în finala câștigată împotriva Serenei Williams, după ce americanca a abandonat în primul set.

După retragerea Simonei Halep de la Rogers Cup, fanii români au susținut-o pe Bianca Andreescu

Simona Halep este susținută de numeroși fani la toate meciurile pe care românca le dispută în cadrul turneelor WTA. Iar dacă sportiva din Constanța este eliminată sau abandonează o competiție din cauza unei accidentări, cum s-a întâmplat în sferturi la Rogers Cup, suporterii nu pleacă acasă, ci se îndreaptă, mai nou, spre Bianca Andreescu, sportiva canadiană de origine română, care în 2019 a câștigat turneele Indian Wells și Rogers Cup și a ajuns în finală la Auckland.

„Aceşti fani au fost aici, din punct de vedere istoric, datorită Simonei. Dar după ce Simona a fost forţată să se retragă, s-au mutat şi au sprijinit-o pe Bianca. Este un grup de 50 de români care a venit mereu să o susţină pe Simona, iar acum o sprijină pe Bianca. Este grozav că au făcut acest lucru”, a declarat Karl Hale, directorul turneului de la Toronto.

Bianca Andreescu a urcat, la doar 19 ani, pe locul 14 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare din carieră. La Rogers Cup, Bianca le-a învins pe Eugenie Bouchard, Daria Kasatkina, Kiki Bertens, Karolina Pliskova şi Sofia Kenin, iar în finală a triumfat datorită abandonului Serenei Williams în primul set, la scorul de 3-1 pentru Andreescu.

„Românii sunt peste tot! Cu siguranță am parte de multă dragoste din partea presei din România, ceea ce este plăcut. Este frumos să ai două comunități de fani care te susțin, atât din Canada, cât și din România. Le mulțumesc”, a declarat Bianca Andreescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI