Cine este Bianca Andreescu, câștigătoarea de la Rogers Cup: „Acest trofeu este doar începutul”

Autor: Nechifor Ioana - 10:49, 12 aug. 2019
Bianca Andreescu și Serena Williams, la Toronto

La 19 ani, a câștigat trofeul de la Rogers Cup de la Toronto. Bianca Andreescu, jucătoarea din Canada cu origini românești, a reușit să obțină marele premiu, după ce Serena Williams a fost nevoită să abandoneze competiția. Ambițioasă, tânăra promite că acest trofeul este doar începutul în cariera sa profesională.

Bianca Andreescu, sportiva care a făcut senzație la Toronto

Pe numele său complet, Bianca Vanessa Andreescu este o jucătoare canadiană de tenis. Tânăra s-a născut, pe 16 august 2000, în Mississauga (Canada), fiind prima jucătoare născută după 2000 care intră în top 20 WTA.

O admiră pe Simona Halep, iar Simona Halep recunoaște că tânăra are un potențial bun.

M-am uitat doar puțin pentru că a trebuit să joc dupa meciul ei. Este puternică pe picioare, se mișcă bine, lovește foarte puternic și joacă grozav. Dar nu o urmăresc meci de meci, deoarece e dificil.

La 12 ani, Bianca Andreescu se poate mândri cu al doilea premiu WTA
Bianca Andreescu a obținut victoria la Toronto

Eu vreau să rămân concentrată pe ce am eu de făcut, pentru că asta este cel mai bine și nu am de gand să schimb asta. Însa ea joacă foarte bine„, a fost răspunsul Simonei Halep, când a fost întrebată de jurnaliștii canadieni, zilele trecute, despre evoluția Biancăi Andreescu de la Rogers Cup, potrivit ziare.com.

Bianca Andreescu, al doilea trofeu WTA

La 19 ani, Bianca Andreescu a reușit să obțină al doilea trofeu WTA. Tânăra a câștigat, duminică – 11 august, trofeul de la Toronto, după ce Serena Williams a fost nevoită să abandoneze meciul.

Victoria fost o binecuvântare pentru Bianca.

Bianca Andreescu a câștigat trofeul de la Toronto
Bianca Andreescu, al doilea trofeu WTA

Știu cât de greu este să te retragi, să fii accidentată. Nu aș fi vrut să câștig așa. Te-am văzut de foarte multe ori jucând. Ești o mare campioană și în teren și în afara lui. Sunt fără cuvinte. Este un vis îndeplinit.

Nu a fost ușor, am avut meciuri grele. Mai ales, prin ce am trecut în ultimele două luni, mi-am spus să nu renunț. Mă simt binecuvântată acum. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest turneu și nu în ultimul rând publicului.

Fără voi nu aș fi câștigat acest turneu. Și pentru echipa mea, v-am speriat cu aceste șuișuri și coborâșuri, dar acest trofeu este doar începutul. Vreau să le mulțumesc și familiei și prietenilor care m-au încurajat permanent. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce mi-ați oferit.

Sper ca acest succes să ofere încredere și să îi motiveze pe cei mai tineri jucători din Canada”, a spus Bianca Andreescu, la festivitatea de premiere, potrivit prosport.ro.

După patru seturi disputate, Serena a luat decizia de a se retrage din cauza unor probleme medicale, abandonând astfel, în finală, la scorul de 3-1 pentru Bianca Andreescu.

Primul trofeu WTA câștigat de jucătoarea canadiană a fost cel din primăvară la Indian Wells. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI