Familia lui Trump ”a dat-o de gard”: au făcut aceeași prostie precum Hillary Clinton

Familia lui Trump ”a dat-o de gard”: au făcut aceeași prostie precum Hillary Clinton

După ce Donald Trump a criticat-o pe Hillary pentru că a folosit un server personal de email în interes de serviciu, Ivanka Trump și soțul ei se pare că au făcut același lucru.

O mare parte din campania prezidențială a lui Donald Trump împotriva lui Hillary Clinton a gravitat în jurul practicii sale de a folosi un server personal de email, nesecurizat, în planificarea unor acțiuni oficiale. La momentul respectiv, o investigație a scos la iveală că nu a discutat secrete de stat prin intermediul contului cu pricina și de asta nu a fost pusă sub acuzare. Din păcate, întregul set de circumstanțe a costat-o președenția.

Ca referință, utilizarea unui server privat de email, în momentul în care activezi în oricare dintre organizațiile guvernamentale ale SUA, reprezintă încălcarea unor reglementări federale și se poate pedespi extrem de aspru. Cu toate acestea, se pare că Ivanka Trump a făcut același lucru.

Avocații fiicei președintelui Donald Trump au recunoscut că aceasta a folosit un cont privat de corespondență electronică, dar niciunul dintre mesajele expediate prin intermediul său nu conținea informații secrete. Majoritatea se refereau la programarea activităților viitoare. Aceeași sursă a insistat pe faptul că Ivanka nu a mai folosit contul respectiv după ce i s-au adus la cunoștință reglementările aplicabile. Informația provine de la Washington Post, citat de Reuters.

Aceeași agenție de presă britanică a atras atenția asupra faptului că și gingerele președintelui Donald Trump, din funcția de consilier la Casa Albă, a folosit un cont privat de e-mail. Pe lângă riscurile legale la care s-au expus cei doi membri ai familiei Trump, situația este una foarte jenantă pentru președintele SUA. Donald a fost foarte agresiv în legătură cu serverul privat de corespondență a lui Hillary, pe vremea când a fost secretar de stat, iar faptul că familia sa face același lucru s-ar putea reflecta într-un scandal de proporții.