Polițiștii au descoperit un fals medic estetician într-o locație din Cluj, după ce acesta s-ar fi promovat online sub falsa calitate de medic. Acesta era ajutat de un alt bărbat, în vârstă de 32 de ani. Oamenii legii au efectuat percheziții la locația unde se desfășurau activitățile.
În cursul zilei de marți, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat percheziții la o locația situată în Cluj-Napoca, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii și înșelăciune.
Potrivit oamenilor legii, un bărbat de 34 de ani s-ar fi dat drept medic estetician și ar fi desfășurat activități medicale estetice fără drept. Acesta are și un complice, un alt bărbat în vârstă de 32 de ani. În urma perchezițiilor, anchetatorii au descoperit și ridicat mai multe consumabile medicale, precum seringi, și substanțe utilizate în cadrul intervențiilor estetice.
„Medicul” a fost dus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj în vederea continuării cercetărilor. Oamenii legii continuă ancheta, pentru a identifica persoanele cărora bărbatul le-ar fi realizat intervențiile medicale, precum și pentru stabilirea prejudiciilor cauzate.
O femeie în vârstă de 43 de ani, a fost reținută de oamenii legii, alături de fiica ei, după ce a fost descoperită că efectua tratamente de înfrumusețare cu botox și acid hialuronic fără a avea studii medicale. Clinica femeii funcționa în zona Chiajna încă din luna iulie a anului 2018. Aceasta se promova pe rețelele de socializare cu operațiile efectuate, însă nu avea acreditare pentru ele.
Falsul medic avea prețuri începând de la 800 de lei, asta pentru un mililitru de acid hialuronic injectat în buze. Prețul este în jumătate față de cel al medicilor acreditați. Cu toate acestea, costurile mai mici nu înseamnă și calitate. Persoanele care au beneficiat de serviciile medicului ar putea avea grave probleme de sănătate.
Poate să determine infecţii locale sau extinse, poţi să iei uşor o hepatită sau o altă boală transmisibilă. Poate să determine necroză cutanată, adică moartea pielii, poate să determine orbire. Pe nedrept sunt considerate frivole, uşoare… oricine poate face… Nu! Nu oricine poate face, a declarat Dana Jianu, de la Colegiul Medicilor.
Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții, atât la casa celor două femei, cât și la clinica unde profesau. De asemenea, activitatea lor a fost oprită. Doctorița falsă a fost pusă sub control judiciar timp de 60 de zile, fiind acuzată de evaziune fiscală și exercitare fără drept a profesiei. Fiica acesteia este cercetată în stare de libertate.