Fake news cu reduceri la salarii și pensii, de Black Friday, Lia Olguța Vasilescu. Reacție neașteptată, pe Facebook

Lia Olguta Vasilescu, un nou atac către PNL. Foto: Mediafax/Remus Badea

Lia Olguța Vasilescu, șefa de campanie a candidatului Viorica Dăncilă a distribuit pe pagina sa personală de Facebook o postare în care aduce din nou acuze la adresa liberalilor, pe motiv că aceștia intenționează să taie pensiile și salariile.

 

Lia Olguța Vasilescu, o propagatoare de fake news-uri

Postarea Olguței Vasilescu este una ironică, dar și una care încurajează propagarea fenomenului de fake news. Astăzi, cu ocazia Black Friday, șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă a publicat o fotografie modificată pe Facebook în care ar idnica faptul că PNL urmează să reducă cu 25% salariile și pensiile românilor.

 

O altă postare care aparține Olguței Vasilescu, îl vizează de această dată în mod direct pe actualul Președinte al României, Klaus Iohannis. Din fotografia modificată reiese faptul că Șefului Statului i-ar fi teamă de o confruntare directă cu contracandidatul său, Viorica Dăncilă, dar și că i-ar fi frică mai ales de persoana în sine a liderului PSD.

Forografie postată pe pagina Liei Olguța Vasilescu, despre o presupusă teamă a lui Klaus Iohannis de Viorica Dăncilă.
Forografie postată pe pagina Liei Olguța Vasilescu, despre o presupusă teamă a lui Klaus Iohannis de Viorica Dăncilă.

În mod surprinzător, postările șefei de campanie a Vioricăi Dăncilă au devenit virale și au atras un număr mare de simpatizanți în spațiul virtual.

Partidul din care face parte Lia Olguța Vasilescu a mai propagat în mediul online astfel de mesaje. Este și exemplul PSD Teleorman, care a postat pe pagina de facebook a formațiunii teleormănene un mesaj fals în care se anunță tăieri de salarii, începând cu 25 noiembrie 2019.

Mesajul de la publicația respectivă-ph-online.ro, subliniază, în conformitate cu declarațiile făcute de Marius Budăi, fostul ministru al Muncii din Cabinetul Vioricăi Dăncilă, că Guvernul lui Ludovic Orban ar urma să taie salariile românilor începînd cu 25 noiembrie 2019.

”Sunt chestiuni premergătoare a ceea ce se va întâmpla începând cu 25 noiembrie. Ei (Guvernul Orban – n.r.) , după turul doi, vor să anunțe adevăratele măsuri de austeritate. Iar acum încep așa, ușor, ușor să sperie populația”, este declarația fpcută de Marius Budăi, la Antena 3.

Acest mesaj face parte din valul de informații de tip fake news care s-a propagat în spațiul virtual în perioada alegerilor prezidențiale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI